Edirne’nin Keşan ilçesi Belediyesi tarafından Ortopedik Engelliler Derneği’ne verilen çocuk parkı, başka bir işletmeciye verilmek üzere belediye başkanının talimatıyla geri alındı.
2008 yılında, Keşan’da hizmet veren Ortopedik Engelliler Derneği’ne verilen Keşan şehir merkezindeki Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı iddiaya göre, Derneğin kira borcunu ödeyememesi sebebiyle CHP’li Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın talimatıyla geri alındı.
Dernek Başkanı Taner Aykut, 1 Ağustos 2008 yılından beri işletmeciliğini yaptıkları Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı’nın, gecikmiş borcun kapatılması talebinde bulunmalarına rağmen, Halk Ekmek Şirketi Müdürünün belediye başkanının talimatı nedeniyle bu talebi geri çevirdiğini söyledi.
AYKUT: "BORCUMUZU ÖDEME TALEBİMİZ BELEDİYE BAŞKANININ TALİMATIYLA KABUL EDİLMEDİ"
Keşan Belediyesi Halk Ekmek Şirketi’nin kiracısı olarak bulundukları süreç içerisinde, geçmiş yönetim ve mevcut yönetimden doğan kira ödemelerinin gecikmesi ve bu gecikmeden kaynaklı borç nedeniyle Keşan Belediyesi Halk Ekmek Şirketi ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın talimatıyla tahliye kararı çıktığını öne süren Taner Aykut, "Tahliye kararı sürecinde, Halk Ekmek Şirketi ile görüşmeye gittik. Borcumuzu ödemek istedik. Fakat Halk Ekmek Şirketi Müdürü bize, ’Ortopedik Engelliler Derneği olarak kira birikmesi olan bu borcu ödemeniz halinde de Belediye Başkanımızın talimatı, bu parkın işletmeciliğinden kesin tahliye edilmenizdir’ dedi. Biz de bu konuya istinaden Keşan Ortopedik Engelliler Derneği olarak, parkın işletmeciliğinden çekilme kararı aldık. Bu tarihten itibaren Keşan Ortopedik Engelliler Parkı işletmeciliği ile hiçbir alakamız yoktur" dedi.
Taner Aykut, verilen cevabın ardından parkı boşalttıklarını belirterek, tüm eşyalarını parktan aldıklarını söyledi.
BELEDİYE BAŞKANI ÖZCAN: "ŞİRKET PARKI BAŞKA BİR İŞLETMECİYE VERECEK"
Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan da, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’nin, 2008 yılından beri işletmeciliğini yaptıkları Keşan Ortopedik Engelliler Derneği Çocuk Parkı’ndan tahliye edilmeleri kararının alındığını doğrulayarak, bunun birkaç nedeni olduğunu ifade etti. 2008 yılında hazırladıkları parkı, engelli vatandaşlara katkısı olması amacıyla, Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’ne verdiklerini dile getiren Mehmet Özcan, "O zaman parkın işletmesini Ortopedik Engelliler Derneği’ne vermek için Halk Ekmek Şirketi’ne verdik. Parkın, engelli vatandaşlarımıza yük olmaması için cüzi bir kirası vardı. Fakat 8 yıldan beri bir kuruş kira ödemediler" dedi.
"BİZİM ÇOK İYİ NİYETLERLE VERDİĞİMİZ ÇOCUK PARKI’NI YÖNETİMLER BU HALE GETİRDİ"
Sözlerinin devamında, tahliye kararının verilmesinde başka bir etken daha olduğunun altını çizen Başkan Özcan, parkın işletmeciliğini Keşan Ortopedik Engelliler Derneği’ne verirken, engellilere istihdam sağlanması yönünde istekte bulunduklarını belirterek, "Fakat bunların hiçbirini yapmadılar. Ayrıca son 1-2 yıldır orasını bataklığa çevirdiler. Halktan çok sayıda şikayet geldi. Kötü niyetli insanların barınma yeri haline geldi. Dinlenmek ya da çocuğunu parka götürmek isteyen insanlar artık oraya gelemez oldular. Bizim çok iyi niyetlerle verdiğimiz Çocuk Parkı’nı yönetimler bu hale getirdi. Bizim engelli vatandaşlarımız konusunda ne kadar hassas olduğumuzu biliyorsunuz" diye konuştu.
"EĞER ÖDENSEYDİ DEVAM ETTİRECEKTİM"
Parkın, icra yoluyla boşaltıldığını ifade eden Başkan Özcan, süreç ile ilgili olarak "Kira borcu nedeniyle icra takibine gidildi. Bu süreçte kira ödenmeyince, tahliye edilmesiyle ilgili karar çıktı. Eğer ödenseydi devam ettirecektim. Bu karar kendilerine tebliğ edildi. İtiraz süresini bekledik. O da olmayınca, ben mahkeme kararını uygulamak zorunda kaldım. Yoksa görevi kötüye kullanmakla yargılanırım. Sonuç olarak bu bir kamu alacağıdır. Şirket, parkı başka bir işletmeciye verecek" açıklamasında bulundu.