Hızı saatte 100 kilometreye yaklaşan şiddetli fırtına yüzünden, Atatürk Havalimanı’na inişe geçen KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları uçağı, pisti pas geçmek zorunda kaldı.
Türkiye’nin dünyaya açılan en büyük kapısı Atatürk Havalimanı’nda, bugün olağanüstü uçak ve yolcu trafiği yaşanıyor. Şiddetli fırtına yüzünden 12.55’te limana inişe geçen KLM Hollanda Kraliyet Hava Yolları uçağı, pisti pas geçmek zorunda kaldı. KLM 1613 sefer sayısı ile Amsterdam-İstanbul seferini yaparken pisti pas geçen uçak, birkaç tur attıktan sonra, saat 13.50’de Atatürk Havalimanı’na güçlükle inebildi. Çok sayıda uçak ise yoğun trafik yüzünden havada tur atıyor.
KULE YOĞUN MESAİ HARCIYOR
Uçuş kontrol kulesinde görev yapan kontrolörler, saatte hızı 100 kilometreyi bulan şiddetli fırtınada, sıkıntı yaşanmaması için yoğun bir mesai harcıyor. Günde ortalama bin 300 uçakla, 140 bin yolcuya hizmet verilen Atatürk Havalimanı’nda şiddetli fırtınaya rağmen, kontrol kulesinde görevlilerinin özverili çalışmaları sayesinde pas geçmeler dışında çok büyük sıkıntı yaşanmadı.
KONTROLÖR BAŞINA SAATTE 60 UÇAK
Kontrolör başına saatte ortalama 60 uçağa hizmet verilen kulede, dinlenme sürelerinden fedakarlık yapan kontrolörler, çok yoğun bir operasyonu yürütüyor. Kulenin hava trafik, yol kontrol, ramp ve smart bölümlerinde 7/24 esasına göre 100’e yakın kontrolör görev yapıyor.