Kocaeli Barosu, 10 gündür eylem yapan Ford Otosan işçileri ile yönetim arasında arabulucu oldu. Ancak yapılan görüşmelerde bir sonuç alınamadı.
Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe ve beraberindekiler ilk olarak fabrika önünde eylem yapan işçilerle görüştü. İşçi temsilcileri, işçilerin sıkıntılarını ve taleplerini baro yönetimine iletti. Arabulucuk görevini üstlenen Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe ve yönetimi, işçilerin taleplerini bildirmek için Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün ile görüştü.
Kocaeli Barosu Başkanı Sertif Gökçe, işçilerin taleplerini yazılı halde Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün’e iletti. Eylem yapan işçilerin taleplerini Genel Müdür Haydar Yenigün’e ilettiklerini belirten Baro Başkanı Gökçe, “İşçilerin talepleri arasında saat başına 3 TL zam, Kurban Bayramı’nda 1500 TL ve Ramazan Bayramı’nda 500 TL ödeme yapılması şartı bulunuyordu. İşçiler ayrıca, 25 Nisan’dan bu yana işten atılan arkadaşlarının geri alınmasını, eylemler nedeniyle kimsenin işine son verilmeyeceği ve eylemler nedeniyle yasal işlem yapılmayacağı konusunda garantisi verilmesini talep ettiler. Bu talepleri Genel Müdür Haydar Yenigün’e ilettik. Yenigün ise, 1000 TL ödeme ve diğer şartların 1 ay içinde görüşülmesi önerisini yineledi. Bunun dışındaki ekonomik talepleri reddetti. Ancak işten atılan işçilerin geri alınması, işten çıkarma yapılmaması garantisi ve suç duyurusunda bulunmama önerilerinin kabul edilebileceğini belirtti. Çözüm konusunda yardımcı olmak istedik ama şu an için bizim görevimiz sona erdi. Bir daha bir talep olursa, yine devreye girebiliriz” dedi.