Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, hastanede yatmakta olan domuz gribi hastasının durumunun ciddi olduğunu söyledi.
Kocaeli Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne geçtiğimiz hafta solunum yolları enfeksiyonu şikayetiyle başvuran bir hastada domuz gribi virüsüne rastlanmıştı. Hemen izole odaya alınarak tedavi alınan hastanın durumunun ciddi olduğu öğrenildi.
Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, “Yaklaşık 1 hafta önce Viraloji Laboratuvarımızda tanısı koyulan bir hasta var. Yoğun bakımdaydı. Zaten solunum yolları enfeksiyonu tanısıyla gelmişti ve yoğun bakımdaydı. Domuz Gribi’nden şüphelenildiği için laboratuvar tetkikleri yapıldı ve pozitif çıktı. Hasta zaten geldiği günden beri yoğun bakımda izolasyon altında Tanı koyulduktan sonra da izole bir odada tutuluyor. Tabi durumu ciddi hastamızın. Arkadaşlarımız gerekli tedaviyi büyük bir ciddiyetle yapıyor. Başka bir hasta yok ve hastanemizde böyle bir hastalığın bulaşması söz konusu değil” dedi.