Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı’nın yaptığı Erciyes-2015 Müşterek Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı’nda, komandoların arazi şartlarındaki menüsü de sergilendi.
Kayseri’de Şehit Teğmen Hasan Bak Atma/Atlama sahasında yapılan tatbikat, Kara kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı komando tugayları içinde hava indirme harekatı yeteneğine sahip olan 1’inci Komando Tugay Komutanlığı sorumluluğunda Kolordu Komutanı Metin İyidil’in de katılımıyla gerçekleştirildi. Tatbikatta Hava Kılavuz Harekatı, F-16 savaş uçakları vasıtası ile atma/atlama sahasının yumuşatılması, 300 tam teçhizatlı paraşütçü ile statik paraşüt atlayışı, ağır atma faaliyeti, düşman bölgesinde dost unsurlar ile birleşmenin sağlanması, dost unsurların kara havacılık unsurları tarafından tahliyesi düşman bölgesinden sıyrılma konuları işlendi. Komando birlikleri, tatbikatın ilk bölümünün ardından aldıkları zorlu eğitimleri tecrübeleri, Zincidere Komando Tugayı Eğitim alanında sergiledi.
Zorlu arazi şartlarında hayatı idame ettirmek için edindikleri tecrübeleri yansıtan komandoların menüsünde tavuk, mantar, yılan, kurbağa ve balıklar pişirilerek yendi.