Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı tamamlanan Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan “Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi”nin yarından itibaren ziyaretçi kabulüne başlayacağını açıkladı.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı tamamlanan Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde basın temsilcilerini ağırladı.
“40 TÜR KELEBEĞİN UÇUŞU İZLENEBİLECEK”
Yarından itibaren ziyaretçi kabulüne başlayacak olan tesisi basına gezdiren Başkan Altay, Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nin her iklim koşulunda 26 dereci ile 28 derece arasında sıcaklık ve yüzde 70 ila 80 derece arasında da nem ile sabit kalacak bir ortamın hazırlandığını söyledi. Çok büyük bir botanik parkın oluştuğunu kaydeden Başkan Altay, “Burada 40 tür kelebeğin uçuşunu izleyebileceğiz. Şu anda bugün lansmanını yapıyoruz, inşallah yarından itibaren ziyaretçi kabulüne başlayacağız” dedi.
“AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KELEBEK UÇUŞ ALANI”
Amaçlarının Konya’ya gelen ziyaretçiler ve Konya’da yaşayanlar için yeni bir ziyaret alanı oluşturabilmek olduğunu ifade eden Başkan Altay, “Amaçlarımızdan biri özellikle Mevlana Müzesi’ne ziyarete gelen insanların şehrimizde vakit geçirmelerini sağlayabilmek. Kelebek uçuş alanımız Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanı, Dünyanın sayılı alanlarından birisi. Mimarı yapısıyla da Konya’ya değer katacak bir bina oldu. Çok uzun süredir uğraşıyoruz. Ama burada iki büyük işi başarmış olduk. Birincisi, şu anda içerisinde bulunduğumuz Tropik Kelebek Bahçesi, ikincisi de Kelebekler Vadisi Parkı. Kelebekler Vadisi Parkı da 385 bin metrekarelik alanda Konya’nın en büyük parkı” diye konuştu.
“MÜZE ALANINDA ÇOCUKLARIMIZA DOĞAYLA İLGİLİ BİLGİLER VERECEĞİZ”
Çocuklara doğayla ilgili bilgiler vermek istediklerini de söyleyen Başkan Altay, “En önemlisi yaradılış mucizesine insanların şahitlik etmesini arzu ediyoruz. Çünkü burada hakikaten Yüce Yaratıcının ne kadar büyük olduğunu gözlemleyebiliyorsunuz. Kelebeklerin yaşamı bunun için çok önemli ve müze alanımız da çocuklarımıza doğayla ilgili bilgiler vereceğiz” ifadelerini kullandı.
Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde şu an için 10 türde yaklaşık bin civarında kelebeğin bulunduğunu belirten Altay, yaşam ortamlarının dengeye ulaşmasıyla birlikte tür sayısının artacağını ve toplamda 40 türe ulaşmış olacaklarını kaydetti.
GİRİŞ ÜCRETİ SİVİL 7,5 TL, ÖĞRENCİ 5 TL OLARAK BELİRLENDİ
“7 bin 600 metrekare alan üzerine inşa edilen Aşkın Kanatları Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’nde bin 600 metrekare kelebek uçuş alanı yer alıyor. 700 ton çeliğin, her biri farklı ölçülerde bin 730 adet camın kullanıldığı inşaatta sadece teknik ekipler değil, bilimsel alanlarda uzman isimler çalıştı. Kelebeklerin Konya’da yaşayabilmeleri için sıcaklığın yaz kış 26 (±1) derece ve nem oranının ise yüzde 80 (±5) olması gerekiyor. Aynı zamanda kelebeklerin yönlerini bulmaları için de UV ışınlarının maksimum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanıldı.
Öte yandan, yarından itibaren ziyaretçi kabulüne başlayacak olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne giriş ücretlerinin sivil 7,5 TL öğrenciler için ise 5 TL olduğu açıklandı.