Açıklamada aile olarak ülke ve millete karşı yapılan darbe girişiminin karşısında, Türkiye Cumhuriyeti halkı tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında geçmişte olduğu gibi bugünde yer aldıklarına yer verildi.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ

Rize’de uzun yıllardır iş ve siyaset dünyasında var olan ve 2013 yılının Vergi Rekortmenleri listesinde ilk 10’da bulunan İşadamı Yunuz Kotiloğlu’nun da mensubu olduğu Kotiloğlu ailesi adına oğlu Yasin Kotiloğlu tarafından yapılan yazılı açıklama ile darbe girişimine sert tepki gösterildi. Yasin Kotiloğlu ailesi adına yaptığı yazılı açıklamada; Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki ihanet şebekesi olan ‘Paralel Yapı’ uzantılarının demokrasiye yaptığı müdahalenin asla kabul edilemeyeceği belirtilerek aile bireyleri olarak ülke ve milletin yanında yer alarak demokrasiye sahip çıktıklarını söyledi.

Açıklama şöyle:

“Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini lanetliyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete ve Rizeli Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yönelik kalkışılan bu darbe girişimi karşısında demokrasinin yanındayız. Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile korkusuzca tankların üzerine çıktı. Milletimiz kendi iradesiyle ve büyük gayreti ile kendi kaderini çizdi. Bu ülkemiz ve milletimiz adına gururlanılacak bir olaydır. Türk milletine karşı yapılan bu darbe girişimine kalkışan FETÖ Terör örgütü mensupları en ağır cezayı almalıdır.”

ERDOĞAN'IN HEP YANINDA OLDUK

Yasin Kotiloğlu, hiçbir zaman devlete ve yüce Türk milletine karşı her hangi bir tavır ve davranış içerisinde olmadıkları ve asla olmayacaklarını belirterek "Aile olarak hiçbir zaman paralel yapılanmaların bir parçası olmadık. Paralel yapının bize verdiği zararı hiçbir yapı vermedi. İlk günden itibaren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve devletimiz ile milletimizin yanında olduğumuzu ilan ettik. Her zaman devletimizin ve milletimizin yanında yer aldık. Bundan sonrada devletimiz ve milletimizin yanında yer alacağımızı duyuruyoruz. Bu vesile ile ülkemiz ve milletimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Kahramanca tanklara karşı koyarken hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”