İstanbul Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü üyeleri, Samsun’un Asarcık ilçesindeki Acısu Şehit Muharrem Konu Ortaokulu’nda örnek bir projeye daha imza attı.
Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü’nün 35 üyesi Samsun’a gelerek, Acısu Şehit Muharrem Konu Ortaokulu’nda bir ana sınıfı düzenlemesi, bir kütüphane ve bir bilişim teknolojileri sınıfı oluşturdu. Projeleri hakkında konuşan Haliç Üniversitesi Gönüllülük Başkanı Esra Demir, "Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü olarak 2 yıldır bu tarz faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Hem engelliler hem yaşlılar hem de çocuklara yönelik faaliyetler yürütüyoruz. Daha önce 5 okulda bu tarz faaliyetler gerçekleştirdik. Sosyal aktivite sınıfı, kütüphane, bilgisayar sınıfı gibi çalışmalarımız oldu. Bu okulumuza da bir ana sınıfı düzenlemesi, bir kütüphane, bir de bilişim teknolojileri sınıfı oluşturup çocuklarımıza hediye edeceğiz. Bilişim teknolojileri sınıfında 15 bilgisayar projeksiyon cihazı, sandalyesi masasıyla her şeyiyle geldik. Kütüphanemize kitaplarla, kitaplıklarımızı getirdik. Oraya da projeksiyon cihazımız olacak. Ana sınıfında halısından boyasına, oyuncağına kadar her şeyini getirdik. Bu projelerimiz bundan sonra da 2 okulumuzda devam edecek" dedi.
“HEDEFİMİZ ONLARA GÜZEL ANILAR BIRAKMAKTIR”
Haliç Üniversitesi Gönüllülük Kulübü üyesi Metehan Küçük ise, “Biz köy okullarına yardımlar düzenliyoruz. Yardıma muhtaç olan köy okullarını belirleyip, onlar için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bende bu proje kapsamında gerek palyaço olup, gerek çocukları eğlendirmek olsun birçok faaliyette görev aldım. Hedefimiz, buraya geldiğimizde onlara güzel bir sınıf bırakıp, onları eğlendirip, onlara güzel anılar bırakarak vedalaşmaktır” diye konuştu.