Sinop’un Gerze ilçesinde ormanlık alanda ağaçların kesilerek hayvan barınağı yapılmasına karşı çıkan vatandaşlar, belediyenin bu karardan vazgeçmesini istiyor.
Sinop’un Gerze İlçe Belediyesi, hayvan barınağı yapmak için Yaykıl köyü Cotoğlu mevkisindeki alanda çalışma başlattı. Ormanlık alanda başlatılan çalışmada çok sayıda ağaç kesildi. Kesilen ağaçların kökleri iş makineleri tarafından söküldü.
Yaykıl köyü Cotoğlu mevkisinde bulunan ormanlık alanda iş makineleri ile ağaçlar kesilerek açılan alana hayvan barınağı yapacak olan Gerze Belediyesi iş makineleri bölgede çalışmalarına devam ediyor. Hayvan barınağının yapılacağı alana yakın yerleşim yerlerinde oturan ve tarım arazileri bulunan vatandaşlar buranın hayvan barınağı için uygun olmadığını söylediler.
Barınak yapılacak yerin yerleşim yerlerine çok yakın olduğunu belirten vatandaşlar, "Başka müsait alanlar var, oralara yapsınlar. Bizim yerleşim alanlarımıza çok yakın olduğu için bura hayvan barınağının yapılmasını istemiyoruz. Çevrede sebzeliğimiz, seralarımız, bahçelerimiz ve su kuyularımız var. Daha önceden yakınımıza çöp döküyorlardı, köpekler hep hayvanlarımızı yedi. Yine olacağı aynı. ‘Kapalı yer’ diyorlar ama dışarıdan yoldan salıverecekler, yine gelecekler. Kokusu bir yandan, pisliği bir yandan bizi rahatsız edecek. Buraya hayvan barınağı yapılmasını istemiyoruz. Gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık ama yine çalışmalar devam diyor. Gerze’nin ve bölgenin suyu buradan sağlanıyor. Denize ve akarsuya çok yakın" dediler.
Yöne sakinleri, belediyenin buraya hayvan barınağı yapmaktan vazgeçmesini ve çalışmalarını bir an önce sonlandırılmasını istediler.
“NEREYE YAPACAĞIZ HAYVAN BARINAĞINI?”
Konuyla ilgili açıklama yapan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı ise “Belediye olarak Yaykıl köyünde yapmayı planladığımız hayvan barınağı için herhangi bir ağaç kesimi yapılmadı. Belediye olarak bu iş için yaklaşık olarak bir yıldır uğraşıyoruz. Orman Bölge Müdürlüğü’nden yer teslimini alalı henüz iki gün oldu. Orada bulunan ağaçlar köylüler tarafından daha önceden kesilmiştir. Köylülerin ‘belediye ağaçları kesti’ iddiaları tamamen gerçek dışıdır. Ayrıca hayvan barınağı orada yaşayan köylülere hiç bir zararı olmadığı gibi, söz konusu barınak köyden oldukça uzaktadır ve köylüye hiç bir zararı yoktur. O zaman nereye yapacağız hayvan barınağını?” ifadelerini kullandı.