Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, vatandaşlardan gelen talep üzerine organize ettiği Kudüs bağlantılı umre turunda 155 kişilik ilk kafile yola çıktı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, vatandaşlardan gelen talep üzerine Kudüs bağlantılı umre turunda ilk kafile yola çıktı. Kudüs bağlantılı umre ziyaretine ilk katılan gurupta bulunan vatandaşlar, Kudüs üzerinden umreye gidecekleri için mutlu olduklarını söyledi. 155 kişinin bulunduğu ilk kafile, THY’nin TK 784 sefer sayılı Tel Aviv uçağı ile yola çıktı.
On beş günlük bir umre ziyaretine gittiklerini söyleyen Burhan Şener, “Biz on beş günlük bir umre yolculuğuna çıktık. Fakat bu umre yolculuğunun diğerlerinden farkı Kudüs bağlantılı, üç gün Kudüs’te kalacağız, Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı, Kubbetül sahra’yı, Halil kendini, Ölü Denizi, Hz İsak, Hz Yakup, Hz İbrahim’in makamları, Hz İsa’nın göğe çıktığı kiliseyi ziyaret edeceğiz. Mukaddes beldeleri ziyaret edeceğiz. 3 gün sora da Amman havalanın da ihrama girip Mekke’ye geçeceğiz. Bu ilk tur biz daha önce geziye gitmiştik, orada şunu gördük. Bütün Hıristiyan alemi Ağlama duvarını, Hz İsa’nın göğe çıktığı kiliseyi ziyaret ediyor. Büyük kalabalıklar oluyor. Müslümanlar çok garipti. Diyanetin bunu buraya bağlaması Filistinlilere manevi bir destek olacak” dedi.
Mescidi Aksa’yı görmeyi çok istediğini söyleyen Sabri Surat, “İki defa hacca gittim. Şimdi umre yapıyoruz. Aslen Karadenizliyim. İlk önce Mekke Medine idi. Sonradan Kudüs programı olunca, Mescidi Aksa’yı her zaman görmek mümkün değil. Bu sefer onu da değerlendirmek için Kudüs üzerinden gidiyoruz. Mescidi Aksa bizim için önemli, ilk kıblegahımız. Özellikle havada asılan bir taş var onu görmek için merak ediyoruz. Peygamberimiz de Miraç’a çıkarken oradan başladı” şeklinde konuştu.
Tura katılacak olan diğer vatandaşların gün içinde başka bir uçakla yola çıkacakları, tur kapsamında üç gün Kudüs, yedi gün Mekke ve dört gün Medine’de olmak üzere 14 gün konaklanacağı bildirildi.