L’Oréal güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla dünyanın en saygın araştırma merkezlerinden Ethisphere Enstitüsü tarafından, sağlık ve güzellik alanında üst üste 6. kez dünyanın en etik şirketi seçildi.
Yüz yılı aşkın bir süredir güzellik alanında çalışmalara imza atan L’Oréal, güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla uluslararası arenada prestijli ödüllerle takdir toplamaya devam ediyor. L’Oréal, Ethisphere Enstitüsü tarafından sağlık ve güzellik alanında üst üste 6. kez dünyanın en etik şirketi seçildi.
Etik prensipleri dürüstlük, saygı, şeffaflık, cesaret olarak belirleyen L’Oréal, Türkçe dahil 35 dilde yayınlanan, İş Etiği Kuralları kitapçığını çalışanlarının günlük hayatlarında kullanabilecekleri bir referans dökümanı olarak sunuyor. Etik konusunu, kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak gören L’Oréal, iş yapış şekillerini bu doğrultuda şekillendiriyor. Etiğin iş tanımlarına ve yönetici kılavuzlarına eklenmesi, yeni işe girenlere sunulan etik eğitimi, Türkçe’nin de aralarında bulunduğu 27 farklı dilde etik konusunu işleyen bir internet sitesi, 62 ülkede tüm L’Oréal çalışanlarının ulaşabildiği “Ülke Etik Temsilcisi” bulunması gibi uygulamalar yapılan çalışmaların başında geliyor.
L’ORÉAL ETİK TARİHÇESİ KİLOMETRE TAŞLARI
2000 yılında Fransa’da “İş Etiği Kuralları” oluşturan ve 2007’de “Baş Etik Sorumlusu” atayan ilk şirketlerden birisi oldu. 2003 yılında Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni ve BM Kadınlar ve Küresel Sözleşmesi’nin bir girişimi olan Kadını Güçlendirme İlkeleri Sözleşmesi’nin imzalandı. 2008 yılında L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Jean-Paul Agon, kürsel çapta prestije sahip Stanley C. Pace “Etikte Liderlik Ödülü”nü aldı. Ayrıca L’Oréal tarafından, dünya çapındaki çalışanların L’Oréal’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su ile çevrimiçi olarak sohbet edebildiği, yıllık bir “Etik Günü” düzenleniyor. 2014 yılında 45 dilde ulaşılabilen “Etik Değerler” yayınının üçüncü versiyonu kamuoyu ile paylaşıldı.