L’Oréal Türkiye; annelik izninden dönen kadınların iş ortamına adaptasyonunu destekleyen ve iş-özel hayat dengesini sağlamalarına yardım eden “annelik koçluğu” programını çalışanlarına sunuyor.
L’Oréal Türkiye, kadın çalışanlarına sunduğu yenilikçi uygulamalar ile farklılaşırken, sosyal alanda hayata geçirdiği öncü projelerle de her adımlarında kadınların yanında olduğunu gösteriyor. Türk kadınlarının ihtiyaçları ve beğenilerinden yola çıkarak onlardan ilham alan L’oréal, ürün ve servisleriyle kadınların hayatlarını güzelleştirmeye devam ediyor. Yüzyılı aşkın bir süredir güzellik alanında çalışmalara imza atan L’Oréal, hayata geçirdiği yenilikçi proje ve uygulamalar ile anne çalışanları desteklemeye devam ediyor. Çatısı altındaki kadın çalışanlar için daha verimli bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefleyen L’Oréal Türkiye; annelik izninden dönen kadınların iş ortamına adaptasyonunu destekleyen ve iş-özel hayat dengesini sağlamalarına yardım eden “annelik koçluğu” programını çalışanlarına sunuyor. L’Oréal Türkiye’de ayrıca yeni annelere özel emzirme odası da bulunuyor.
Yönetim komitesinde yüzde 60 ve şirket genelinde yüzde 55 kadın yönetici oranının bulunduğu L’Oréal Türkiye’de kadın çalışanlara yönelik eşit kariyer fırsatı, yurt dışında çalışma imkânı gibi fırsatlar da sağlanıyor. İş hayatının yanı sıra kadınların sosyal hayatlarına da değer katan L’Oréal Türkiye ‘Bilimin kadınlara ihtiyacı var’ felsefesinden yola çıkarak, UNESCO Türkiye Milli Komitesi işbirliğinde hayata geçirilen “Bilim Kadınları için” projesi kapsamında 13 yılda tam 76 Türk bilim kadınını burs ile ödüllendirdi. Proje ile kadınların bilime olan katkısını artırmak ve bilim kadınlarına dikkat çekerek toplumsal farkındalık uyandırmak hedefleniyor.
Tüm annelerin bu özel gününü kutlayan L’Oréal Türkiye Genel Müdürü Claude Rumpler; şirket olarak kadınlara büyük önem verdiklerinin altını çizerek şöyle konuştu: “L’Oréal bir asrı aşkın süredir güzelliğe yatırım yaparak, dünya üzerindeki tüm kadınların yaşamına güzellik katıyor. Kurumsal sloganımız olan ‘Herkes için güzellik’ söylemiyle faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalarda başta kadınlara olmak üzere insanların iş ve sosyal hayatlarına olumlu yönde katkı sağlamayı hedefliyoruz.”
L’Oréal’de çalışan anne oranının yüzde 39 olduğunu kaydeden Rumpler, anne olmaya hazırlanan çalışanların 16 haftalık doğum izninin sonrasında mevcut işlerine ya da benzer bir pozisyona dönebildiklerini belirtti. Rumpler ayrıca “L’Oréal Türkiye olarak daha fazla kadın gücünü iş dünyasına kazandırmaya çalışıyoruz. Bu yaklaşımımız çerçevesinde, ülkemizde kadın istihdamını artırmaya yönelik geniş çaplı ve çok boyutlu bir projeyi de çok yakında hayata geçireceğiz” dedi.