Amasya’nın Suluova ilçesinde yaşanan göçükte bir işçinin hayatını kaybettiği maden ocağını işleten firmadan açıklama yapıldı.
Aşırı yağışların etkili olduğu ilçede madende yaşanan su göçüğünde mahsur kalan Zeki Ese’nin (30) çıkartıldıktan sonra kaldırıldığı Suluova Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği olaya ilişkin PLT Madencilik firmasından yapılan yazılı açıklamada bulunuldu.
Açıklamada, “16.30/23.30 vardiyasında Oğul Bağı köyü mevkii Suluova yer altı kömür işletmemizde mekanize ayak bölgesinde tamir taraması yapması için sorumlu maden mühendisi, sorumlu maden teknikeri ve nezaretçi gözetiminde görevlendirilen personelimiz Zeki Eşe, Hüseyin Şeker, Hüseyin Ergün tamir tarama yaptığı esnada iş kazasına maruz kalmış olup bünyemizdeki ilk yardım ve kurtarma ekibinin müdahalesi ile yer altından çıkarılarak ambulans ile Suluova Devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Burada yapılan müdahale sonucu Hüseyin Şeker, Hüseyin Aygün ayakta tedavi ile taburcu edilmiş olup, personelimiz Zeki Eşe Suluova Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Yaşanan bu üzücü kaza sonucunda işçimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.
Olayın duyulması üzerine maden ocağının bulunduğu alana geldiğini anlatan vatandaşlardan Ramazan İbak da, “Burası geldiğimizde zifiri karanlıktı. Kimse kimseyi tanıyamıyordu. Daha sonra ambulanslar geldi. İtfaiyeler geldi. Arkadaşlardan duyduğumuza göre su gelmiş. Daha sonra daha önce Soma’da çalışan arkadaşımız kurtulamamış” diye konuştu.