Bartın’da şehir magandası tarafından dövülerek öldürülen 54 yaşındaki öğretmen Tayfun Erol’un mesai arkadaşları ve öğrencileri yürüyüş gerçekleştirdi.
Bartın’da yaşanan yol verme kavgasında İbrahim K. tarafından dövülerek öldürülen 54 yaşındaki öğretmen Tayfun Erol’un mesai arkadaşları ve öğrencileri tarafından yürüyüş düzenlendi. Eğitim sendikalarının destek verdiği yürüyüşte Erol’un 12 yıl önce boşandığı eşi Ünsal Kayalar, oğlu Deniz Erol ve öğretmen olan ağabeyi Timur Erol’la birlikte Eğitim İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük’te yer aldı. Yukarı Çarşı’dan eski belediye binası önüne kadar süren yürüyüşte yaklaşık 250 kişilik topluluk şiddet olaylarının son bulması için sloganlar attı.
Eğitim İş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, Tayfun Erol’un son şiddet olayı olmasını istediklerini belirterek, “Maalesef Türkiye’nin, Bartın’ın ve eğitimcilerin içi bir kez daha kanıyor. Tayfun öğretmen böyle bir şeyi hak edecek en son adamdı. Artık nereye gidiyoruz. Bu toplumdaki tepki, ayrımcı davranış, şiddet, hiddet, saldırganlık bu ne? Be ne hunharca bir tutum? Belki hepimizi bunun sorumlusuyuz. Başta en tepedeki yöneticilerimize sesleniyorum. Artık şiddet dili değil, kucaklaşma dili kullanalım. Burada gerçekten hepimiz sorumluyuz. Hele biz eğitimciler, dostluk ve dayanışma için varız. Bunu aşılamamız lazım ama ne yazık ki bu şiddete maruz kalan bizler ve öğrencilerimiz oluyor. Hangi görüşten olursak olalım artık kendimize gelelim. Karşımızdakine sabır gösterelim. Tayfun öğretmenimiz son olsun. Bir daha böyle acılar yaşamayalım. Böyle toplulukları şenlikler için oluşturalım” dedi.
“ŞİDDET ARTIK SONA ERSİN”
Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kütük ise, “Herkesin sevdiği bir insanı çok ucuz bir şekilde kaybettik. Ülkemiz tarihinde en fazla şiddet ve cinayetlerin yaşandığı bir ülke haline geldi. Tarihte sizi cinayetlerin en fazla işlendiği dönemin yöneticileri olarak yazacaktır. Biz sizden ileri demokrasi istemiyoruz. Bu ülkeyi polis devletine dönüştürdünüz. Bütün sokakları kameralarla donattınız. Biz sizden sadece insanların ölmediği, cinayetlerin işlenmediği, korku ve kaygının yaşanmadığı demokratik özgür ve aydın insanlarımızı birlikte yaşadığı bir Türkiye oluşturmanızı istiyoruz” dedi.
Türk Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi ve Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı İsmet İpçi de, yaptıkları konuşmalarda Tayfun Erol’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, yaşanan şiddet olaylarının sona ermesi temennisinde bulundular.
Yapılan konuşmaların ardından toplanan grup dağıldı.