Kapadokya bölgesinin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Nevşehir’in Uçhisar beldesinde, bir sokağa Makedonya’nın başkenti Üsküp’ün ismi verildi. ‘Üsküp Sokağı’ tabelasının açılışı nedeniyle düzenlenen törene Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’da katıldı.
Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov, Kapadokya Şiir Şöleni’ne katılmak ve Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nce verilecek Fahri Bilim Doktorluğu payesini almak üzere Nevşehir’e geldi.
Akşam saatlerinde Nevşehir’e gelen ve geceyi burada geçiren Makedonya Cumhurbaşkanı’na eşi Maja İvanov, Kültür Bakanı Elizabeta Kançefska Milevska, Dış Yatırımlardan sorumlu Türk Devlet Bakanı Furkan Çako, Dış Yatırımlardan Sorumlu Devlet Bakanı Jeryy Naumoff, Makedonya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Boris Josifovski’de eşlik etti.
Sabah erken saatlerinde Kapadokya bölgesini gezmek için otelinden ayrılan konuk Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyet kar sürprizi ile karşılaştı. Bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle bazı gezi programlarını iptal eden İvanov, Derinkuyu ilçesinde bulunan yeraltı şehrini gezdi.
Yeraltı şehri gezisi sonrasında Uçhisar Belediyesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı İvanov’u burada Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan karşıladı. Belediye başkanlığı makamında bir süre Vali Ceylan ve yetkililer ile sohbet eden İvanov’a burada belediye başkanı Karaaslan tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Başkan Karaaslan burada ayrıca daha önce adı ‘Beşinci Harman’ olan sokağın isminin ‘Üsküp Sokağı’ olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak Uçhisar Belediye Meclisi’nde alınan kararın beratını da takdim etti.
Heyet daha sonra Göreme yolu üzerindeki Üsküp Sokağı tabelası önünde düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı İvanov’u burada öğrenciler ellerindeki Türk ve Makedonya bayrakları ile karşıladı. Öğrenciler ile selamlaşan İvanov, Türkçe ‘Merhaba’ diyerek selamladığı öğrenciler ile fotoğraf çektirdi.
Törende konuşan Uçhisar Belediye Başkanı Ali Kararaslan, Makedonya halkına Kapadokya’dan bir hediye vermek amacıyla belediye meclisince bir sokağa ‘Üsküp’ adını verdiklerini belirterek bu sayede her iki ülke arasındaki kardeşlik duygularının daha da ileri noktalara taşınmasını umut ettiklerini kaydetti.
Karaaslan’ın konuşmasının ardından ‘Üsküp Sokağı’ tabelası üzerindeki örtü Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov ve Vali Mehmet Ceylan tarafından açıldı.