Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Makedonyalı Ressam Fehim Huskoviç "Dokunuş" adı sergisini Zeytinburnu Belediyesi’nin ev sahipliğinde İstanbullu sanatseverlerin ziyaretine açtı.
Zeytinburnu Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında Çağdaş sanatın önemli temsilcilerinden Makedonyalı Ressam Fehim Huskoviç’i ağırlıyor.
Üsküp Güzel Sanatlar Fakültesi Profesörü Fehim Huskoviç’in dünyayı etkileyen eserlerinden hazırlanan “Dokunuş” adlı resim sergisi, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezinde, İstanbullu sanatseverlerle buluştu. Düzenlenen sergi açılışına ressam Huskoviç, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve birçok sanatsever katıldı.
Ressam Fehim Huskoviç resim sergisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Mükemmel bir sergi. Büyük bir metropol de böyle bir sergisinin olması bütün ressamlar için büyük bir istektir. Benim bugüne kadar 83. Kişisel sergim ama buradaki açtığım serginin benim açımdan çok farklı bir anlamı var. Buradaki halka bizim aramıza bir bağ olması açısından önemli bir sergi. Buradaki Türk ve Boşnak halkına da selamlarımı sunuyorum” dedi.
Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın sergi açılışı öncesi kısa bir konuşma yaparak, “Sanatçımız bugün Zeytinburnu’muzda ‘Dokunuş’ isimli resim sergisini sergiliyor. Zeytinburnu göçle kurulmuş bir ilçedir. Eski Yugoslavya’dan gelen kardeşlerimizi artı Doğu Türkistan’dan ve Türkiye’nin farklı vilayetlerinden gelen insanlarımızın kurmuş olduğu bir ilçedir. Zeytinburnu’nun sokaklarında Yugoslavya’dan gelen kardeşlerimizin izleri vardır. Zeytinburnu’nun inşasında Balkan coğrafyasından gelen kardeşlerimizin emekleri ve alın teri vardır. Bugün de o topraklarda doğmuş olan bir sanatçının Fehim Huskoviç’in Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde el emeği göz nuru hayal dünyasını yansıtan eserleriyle ilgili sergimiz var. Anlamlı bir sergidir diye ben düşünüyorum. Hayırlı olsun Zeytinburnu’muza hoş geldiniz” diyerek sergi açılışını gerçekleştirdi.
Kapılarını İstanbullu sanatseverler için Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açan sergi 12 Mayıs’a kadar sanatseverleri bekliyor.