Ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle Samsun’a sığınan 2 Iraklı aileye Malatyalı bir iş adamı 2 ev bağışladı.
Sosyal Sorumluluk Projeleri Uygulama Derneği (SORDER) tarafından tespit edilen 2 Iraklı aileye Malatyalı iş adamı Ekrem A., Atakum ilçesindeki Denizevleri Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı üzerindeki 4 katlı binanın kendisine ait olan 2 dairesini bağışladı.
Derneklerine başvuran Iraklı ailelerin durumlarını incelediklerini belirten SORDER Başkanı Nurşen Öztürk, “Gerçekten çok zorda olduğunu gördük. İlimizde bulunan bir Malatyalı iş adamı bu Iraklı kardeşlerimize durumlarını gördü ve kucak açarak kendilerine ev verdi. Şu anda 2 ailemiz zor durumdan kurtuldular. Maddi anlamda çok zor durumda yaşayan 7 kişilik aile daha ev sahibi olmuş oldu. Diğer 13 kişilik ailemizde bu evde hayatlarını sürdürmeye devam edecekler. Ayrıca bu evlerin tüm giderlerini Malatyalı iş adamımız karşılayacaktır. İlimizde bulunan 5 bine yakın Iraklı vatandaş zor durumdalar. Hiçbir gelirleri olmadığı için maddi sorunlar yaşıyor. Bunlara Samsunlu iş adamlarının el atıp yardım etmelerini istiyoruz” dedi.
2,5 yıl önce Samsun’a yerleştiklerini ifade eden Malatyalı iş adamı Ekrem A., “Ben Iraklı ailelere Allah rızası için 2 tane ev verdim. Bu apartmandaki binaları diğer ev sahipleri satarsa ben de alacağım ve Iraklılara vereceğim. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi ’komşumuz açken, tok yatan bizden değildir.’ Türkler birbirinden bir şey isteyebilirler. Çünkü birbirlerinin dilini biliyorlar ama bunlar dil falan bilmiyorlar” diye konuştu.