Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mart ayı meclis toplantısının ikinci oturumu, geçtiğimiz pazartesi günü mecliste yaşanan olaylar nedeniyle geniş güvenlik önlemleri altında başladı.
Son dönemlerde sürekli tartışmalarla gündeme gelen Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumu Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün başkanlığında başladı. Toplantı öncesi Kültür Sitesi Belediye Meclis Salonu etrafında yaklaşık 150 polis güvenlik önlemi aldı. Polislere zabıta ekipleri de destek verdi. Toplantıyı takip edecek basın mensupları için akredite yaptırılırken, vatandaşlar için de özel misafir kartları bastırıldı. Salona girişte güvenlik koridorlarının da oluşturulması VİP güvenlik önlemlerini aratmadı.
Geçtiğimiz pazartesi günü meclis toplantısının hemen başında toplantıyı izlemek üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Sitesi’nde bulunan meclis salonuna gelen vatandaşlardan biri olan Nevzat Aslan’ın, MHP’li Meclis üyesi Osman Vural’ın masasında bulunan su şişesini izinsiz alması üzerine tartışma yaşanmış, MHP’li üye Osman Vural’ın vatandaşa suyu izinsiz aldığı gerekçesi ile gösterdiği tepkiye diğer vatandaşlar da tepki göstermişti. Tartışmaların uzaması üzerine meclis başlamadan bir saat daha ertelenmişti. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün güvenlik gerekçesiyle toplantıyı açmaya gelmemesi üzerine kürsüye başkan vekili olarak çıkmaya çalışan AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan da kürsüyü kapatan MHP’li bir grup tarafından engellenmiş, AK Parti’li ve MHP’li grup arasında yumruklu kavga çıkmıştı.