Manisa’nın Sarıgöl ilçesine 45 yıl sonra ilk kez Nisan ayında kar yağdı. Gece başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerdeki yayla ve sultaniye üzüm bağlarının üzerini beyaz örtüyle kapladı.
Sarıgöl’e bağlı Dadağlı, Dindarlı, Alemşahlı, Yeniköy, Kahramanlar, Şeyhdavutlar mahallelerinde kar yağışı özellikle üzüm bağlarında zarara yol açtı.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, kar yağışından etkilenen üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı İhsan Ülgen, kar yağışı nedeniyle zarar olduğunu belirterek, "Bu konuda TARSİM acilen olaya et atmalı. Bir süre önce de don olayından zararımız oldu. Şimdi de kar zararı oldu. Çiftçilerimizin bankalara borçları var, geçen yılın üzüm paralarını alamadılar perişan oldular. Sarıgöl’de yayla bağlarında etkili zarar var. Bu yıl bu doğa zararından da rekoltemiz düşük olacak. Her zaman ziraat odası olarak şunu savundum, ’üzüm bağlarının üzerlerine uzun süre dayanıklı örtü sistemi yapılmalı ve devlet destekli olması şart.’ Bu yıl Sarıgöl ve çevresinde geçen yıla oranla yüzde 40 rekolte azlığı olacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Sarıgöl Dadağlı Mahallesi Muhtarı Mehmet Aktürk de, Nisan ayında 45 yıl önce kar yağdığını belirterek, "Ben böyle bir olayla ilk kez karşılaştım. Büyüklerimiz 45 yıl önce nisan ayında kar yağdığını anlatırlardı inanmazdım. Ama doğruymuş bunu bu yıl gördük. Bağlarımızda zarar var. Yetkililerin acilen incelemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.