PAR’ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç’ın seçim konvoyuna taşlı saldırıda bulunan kişilerin yakınları, başına taş isabet etmesi sonucu yaralanan çocuğu ve ailesini hastanede ziyaret etti. Olayın siyasi boyutu olmadığını belirten Ramazan İnal, “Arkada kalan bir araçta bulunan ve şuan yaralanan çocuk ile akrabamızın çocuğu arasında sözlü bir tartışma çıkmış. Daha sonra atılan taşlardan biri çocuğun başına isabet etmiş. Olay hepsi budur, siyasi bir boyutu yoktur” dedi.
Mardin’in Mazıdağı ilçesinde seçim mitingi yapan HÜDA-PAR’ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç’ın araç konvoyuna Kocakent Mahallesi girişinde düzenlenen taşlı saldırıda yaralanan 10 yaşındaki Süleyman C., Mazıdağı Devlet Hastanesi’ne kaldırılmış, oradan da Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Burada ameliyata alınan çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Konvoya taşlı saldırıda bulunduğu iddia edilen şahısların yakınları, Mardin Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralı çocuğa ve ailesine geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Ramazan İnal, olayın siyasi olmadığını ve bir basın kuruluşunda yer alan “Mazıdağı’nda Hür Dava Partililer yurttaşlara saldırdı” başlıklı haberin tamamen yalan olduğunu söyledi.
“OLAYIN SİYASİ BOYUTU YOKTUR”
İnal, “HÜDA-PAR’ın desteklediği Mardin Bağımsız Milletvekili adayı Mahmut Kılınç, seçim çalışmaları kapsamında köyümüze geldiler. Daha önce de gelmişlerdi. Köydeki ziyaretinin ardından araç konvoyu köyden çıktı. Arkada kalan bir araçta bulunan ve şuan yaralanan çocuk ile akrabamızın çocuğu arasında sözlü bir tartışma çıkmış. Daha sonra atılan taşlardan biri çocuğun başına isabet etmiş. Olay hepsi budur, siyasi bir boyutu yoktur” dedi.
Olayla ilgili bir basın kuruluşunda yer alan “Mazıdağı’nda Hür Dava Partililer yurttaşlara saldırdı” başlıklı habere de değinen İnal, “Konvoydaki HÜDA-PAR’lılar kesinlikle köylülere saldırmadı, kurşun sıkmadı. Böyle söyleyenler yalan söylüyor. Ortalığı bulandırmak ve karıştırmak için bunları yazıyorlar. Bunu söyleyenleri kınıyoruz. Ortalığı karıştırmak istiyorlar. Sadece 2-3 genç arabaya taş atmışlar, taşta o çocuğun başına isabet etmiş. Siyasi boyutu yoktur. Taş atan çocuğun yakınıyım ve aynı soyadı taşıyoruz, yakın akrabayız. HÜDA-PAR bundan önce de bir sefer köyümüze geldi. Aramızda hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Bu olayı malzeme yapmak isteyenler varsa yalan ve iftira atıyorlar. Köyümüz büyüktür, her siyasetten vardır. Taşı atan bizim akrabamız olduğundan dolayı başka bir tatsızlık olmaması için hastaneye gelerek ailesini ziyaret ettik ve özür diledik” diye konuştu.