Suudi Arabistan Kızılayı, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Mardin’e yerleşen sığınmacılara dağıtılmak üzere bin 500 adet gıda kolisi gönderdi.
Ülkelerinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Suriyelilere yardım eli uzatmak için Aralık 2012 yılında kurulan Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu, Suriyeli ailelere çeşitli yardımlarda bulunmaya devam ediyor. Suudi Arabistan Kızılayı, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu’na Mardin’e yerleşen sığınmacılara dağıtılmak üzere bin 500 adet gıda kolisi gönderdi. Mardin’de faaliyet gösteren 50’ye yakın sivil toplum kuruluşunun bünyesinde barındıran Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Tertip Komitesi Başkanı Lütfü Günlüoğlu, 2 aylık yaptıkları çalışmanın ardında Suudi Arabistan Kızılayı’nın içinde bin 500 gıda kolisinin bulunduğu 2 yardım TIR’ını gönderdiğini belirtti. Yardım kolilerinin içinde pirinç, bulgur, şeker, makarna ve mercimekten oluşan kuru gıdanın bulunduğunu kaydeden Günlüoğlu, şunları söyledi:
"Bizde şuan kayıtlı 2 bin Suriyeli aile vardır. Gelen yardımlar ise bin 500 gıda kolisidir. Bu nedenle bizler kedi imkânlarımızla 500 gıda kolisi daha hazırlayıp önümüzdeki haftadan itibaren ailelere dağıtacağız."
2012 yılından bu yana bu yardımlarını sürdürdüklerini kaydeden Günlüoğlu, zaman zaman elbise, ev eşyası ve nakdi yardımlarda da bulunduğunu aktardı. Tercümanlık ve danışmanlık hizmetleri de verdiklerini belirtilen Günlüoğlu, ayrıca Suriyeli gençlerin iş bulmalarına yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.
Platforma gönüllü olarak çalışan Suriyeli Cüneyt İbrahim ise, Mardinlilerin kendilerine sahip çıkarak yardımlarda bulunduklarını, kendilerinin de platformu gönüllü olarak çalıştığını ifade etti.