Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratlar Derneği (TİAB) Başkanı Atalay Şahinoğlu, Trabzon’da yarın başlayacak ve iki gün sürecek olan Trabzon Strateji Çalıştayı’nın kentin ortak aklını harekete geçirmeyi amaçlayan bir çalışma olduğunu söyledi.
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın önüne çıkan Şahinoğlu, amaçlarının Trabzon’u başta ekonomik olarak her alanda ileriye taşımak olduğunu söyledi. Şahinoğlu “Marka Şehir Trabzon Strateji Çalıştayı, çalışmasındaki amaç, geçmişten gelen başarı ve başarısızlıklardan yola çıkılarak bulunmak istenen noktanın tanımlanması ve bu noktaya ulaşmasını sağlayacak stratejik, taktik ve operasyonel kararların alınması ve uygulamaya dönüştürülecek adımların tanımlamasını sağlamaktır. İlin ortak aklını harekete geçirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. Ortak aklın harekete geçirilebilmesi ortak fikirlerin ve ortak bakış açılarının yakalanabilmesinden geçmektedir. Bu kapsamda ilin geçmişinin ve bugüne kadar gerçekleştirilen gelişimlerin, iç ve dış dinamiklerinin değerlendirilmesi ve belirlenecek hedeflere yönelik çalışmalar başlatılabilmesi aşamalarında, paydaşların farklı yaklaşımları ve değerlendirmeleri olabilir. Bu yaklaşımları ve değerlendirmeleri marka şehit Trabzon Srateji Çalıştayı ile ortak bir potada eritmek çalıştayın temel amacıdır” dedi.
Şahinoğlu, çalışma prensipleriyle ilgili olarak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Katılımcılar dahil oldukları grup içinde belirtilen program adımlarına katkı sağlayacaklardır. Gruplarda yapılacak çalışmaların sağlıklı olması için tüm katılımcıların programın tüm adımlarında yeterli katkıyı vermeleri gerekmektedir. Tüm katılımcılarının görüş ve önerilerini büyük bir açıklıkla ifade etmeleri; gelen farklı görüşlere de açık fikirlilikle yaklaşmaları gerekmektedir. Çalışma boyunca doğru ya da yanlış yoktur; sadece farklı düşünceler vardır.”
Şahin, Novotel’de yarın başlayacak ve iki gün sürecek toplantıda özel sektör, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşlardan konuşmacıların katılacağını sözlerine ekledi.