Türkiye Kalite Derneği (KalDer) İzmir Şubesinin bu yıl 16’ncı kez düzenlediği Mükemmelliği Arayış Sempozyumunun (MAS) ikinci gün konuğu, Türkiye Mükemmellik Ödülünü alan Ege Bölgesi Sanayi Odası oldu. Sempozyumun Yönetici Psikolojisi oturumunda konuşan Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, “Bir yönetici eşit değil adil olmalı. Çünkü her çalışan aynı performansı göstermez” dedi.
EBSO Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu da, sunuculuğunu CNN Türk Editörü Ahu Özyurt’un gerçekleştirdiği Vestel Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yıldıray Başkurt’un da katıldığı Yönetici Psikolojisi oturumunda bir konferans verdi. Bir yöneticinin güvenilir, adil, vizyoner olması gerektiğini kaydeden Gökçüoğlu, “Bir yönetici eşit değil adil olmalı. Çünkü her çalışan aynı performansı göstermez” dedi. 40 yıllık bir işletme olarak 1970’li yılların teknik eğitimi sayesinde dünyanın gelişmiş ülkelerine makine dizaynı yaparak makine ihraç ettiklerini belirten Gökçüoğlu, “40 yıllık yolculuğumuzda 39 yılını, 35 yılını bizimle geçiren, ilk sigorta girişini bizimle yapan ve firmamızdan emekli olan çalışanlarımız var” diye konuştu.
“PATRON DEĞİL, İŞVERENİM”
Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni gençlere emanet ettiğini vurgulayan Gökçüoğlu, Y ve Z kuşağı olarak adlandırılan 1980- 2000 doğumlu gençlerin bu bilince sahip olması için eğitim sistemine önemli görev düştüğünü söyledi.
Gökçüoğlu, kamuoyunda çok tartışılan patron ve işveren tanımına da farklı bir bakış getirerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Patron demek teknesine atlayıp yıl 12 ay dünyayı gezen, Maldivler’deki yazlığında vakit geçiren adamdır. İşveren ise saati değişiklik göstermekle birlikte her gün işine giden, işinin akışını takip eden kimsedir. Ben patron değilim, işverenim.“