İnegöl Belediye Meclisi’nin mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın başkanlık ettiği meclis toplantısında 34 gündem, 4 takrir olmak üzere toplam 38 madde karara bağlandı. AK Partili bazı üyelerin maddeleri “Rabia” işaretiyle onaylaması dikkat çekti.
İmar Kanununda yer alan 5. maddeye istinaden belediye bünyesinde Mimari Estetik Komisyonu kurulması görüşülerek, komisyon üyeleri belirlendi. İş-Kur İnegöl Hizmet Merkezi için yer tahsisi konusu da görüşüldü. Başkan Aktaş, “Şu an Esnaf Sarayı zemin katında hizmet vermeye çalışıyorlar. Resmen işkence çekiyorlar diyebilirim. Onlara müstakil binalarını yapmaları için yer tahsisi sözü vermiştim. Alanyurt’ta yer tahsisi yapılması söz konusu. Bunu komisyona havale edelim, üzerinde çalışsınlar” dedi.
Yeni huzurevi ve aşevi binası da görüşüldü. Aktaş, “30 yıldan beri hizmet veren bir huzurevimiz var. Şu an itibariyle 36 erkek, 4 kadın huzurevinde yaşıyor. Eski hastanenin olduğu bölgede hem de huzurevi binasının işlevini tamamlaması hasebiyle de kentsel dönüşüm düşünüyoruz. Yeni bir huzurevi ve aşevini İnegöl’e kazandırmayla alakalı bir düşüncemiz var. 1980’li yıllarda Yenice Belediye Başkanlığı yapmış Mehmet Göztepe’nin hanımı Fatma Göztepe adına binanın yapılması söz konusu. Proje ile alakalı hiçbir şeye karışmayacaklar. Yenice 1000 Konutlar mevkiindeki 5 bin metrekarelik alana bu bina yapılacak. Yeni binada iki kişilik odalar olacak. Temennimiz, herkesin evlatlarının kontrolünde yaşlanması. Göztepe ailesinin 1 milyonluk bağışının kabul edilmesi söz konusu olacak. Binayı biz yaptıracağız” dedi.
KAYSERİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLDU
Son madde de, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olunması karara bağlandı. Başkan Aktaş’a iki belediye arasında kardeş şehir protokolünün yapılması için oybirliği ile yetki verildi.