Bayrampaşa Belediyesi tarafından İstiklal Marşı’nın 94’üncü yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Açılış ardından gerçekleşen anma programında tiyatro gösterisinde Ersoy’u canlandıran liseli öğrenci gözyaşlarına boğuldu.
Bayrampaşa Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94’üncü yıl dönümünde daha önce adı gençlik merkezi olan ve Mehmet Akif Ersoy olarak değiştirilen Kültür Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından kültür merkezi içerisinde, İstiklal Marşı’nın kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy için bir anma programı düzenlendi. Programda liseli öğrencilerin okuduğu Ersoy şiirleri büyük alkış aldı. Hüseyin Bürge Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan programda Seyit Samet Nayır isimli bir genç, Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazılışının tiyatrosunu oynadı. Tiyatro sonrası Ersoy ile ilgili bir anekdot anlatan Nayır, duygularına hakim olamayıp gözyaşlarına boğuldu.
“AKLIMA SADECE AKİF’İN VE MİLLETİMİZİN YAŞADIĞI ZORLUKLAR GELDİ”
Sahnelediği tiyatro gösterisi sonrası Mehmet Akif Ersoy’un ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ sözlerini hatırlatıp gözyaşlarına boğulan lise 10’uncu sınıf öğrencisi Seyit Samet Nayır duygularını şöyle ifade etti: “ Hayatımda hiç tiyatroda oynamadım. Hiç eğitimde almadım. Ben o tiyatroyu oynarken kendimi çok kaptırdım. Bütün duygularım karmakarışık oldu. Aklıma hiçbir şey gelmedi. Sadece Mehmet Akif’in rüyasında görmüş olduğu, o sözleri aklıma geldi çok hüzünlendim. İstiklal Marşı yazılma öncesinde milletimizin ne kadar zorluklar yaşadığı aklıma geldi. O yüzden kendimi durduramadım, ağladım.”
“ASIM’IN NESİLLERİ BURADA YETİŞECEK”
Bayrampaşa’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bedirhan Gökçe’nin geçen yıl böyle bir teklifi vardı bize. Bizde bu teklif üzerine meclisten aldığımız bir karar çerçevesinde burasını yani gençlik merkezini artık bundan böyle Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi olarak kayıtlara düştük ve meclisten geçirdik. Zaten bu yuva gençlerin yetiştirdiği bir yuvaydı. Burada gelişen teknoloji ile beraber çocuklarımız 60 bine yakın evladımızı burada yetiştirdik zaten. İnşallah evlatlarımız burada bu isim altında Safahat kitabında Mehmet Akif Ersoy’un belirttiği gibi ‘Asım’ın Nesilleri’ ifadesi ile gençleri ‘yeni Türkiye’de inşallah burada yetiştireceğiz” dedi.
Öte yandan, anma programı sonrası sahneye çıkan ünlü şair Bedirhan Gökçe, okuduğu şiirlerle ve anlattığı anekdotlarla programa katılanlara ‘Akif dolu’ bir gün yaşattı.