Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Melda Onur, MHP’li Meral Akşener’in dört partininde çok sevdiği bir isim olduğunu dile getirerek “Meral hanım bundan zarar görmez" dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı’yı ziyaret etti. Ziyarette MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP Manisa Milletvekili Adayı Tur Yıldız Biçer, MHP ve CHP’li kadınlar yer aldı. Ziyarette MHP’li Meral Akşener’e yöneltilen ’kaset’ iddialarına tepki gösterildi.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP Manisa İl Başkanı Tanju Balatlı, Meral Akşener’e yönelik iddiaları kınayarak,"Ziyaret gerçekten bizim için önemli. Biz bayanların siyasetin içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Bir bayan için iş hayatı zaten zor. Bir de siyaset daha da zor. Bir özveride bulunan insanların takdir edilmesi ve önlerinin açılmasının gerektiği yerde bu şekilde saldırılarla önlerinin kesilmesi kötü bir şey. Erkeğe yaptığınız zaman erkek bunun karşılığını verebilir ama bir bayana hiç bir şey düşünmeden saldırmak yanlış” dedi.
CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, Meral Akşener’in dört partininde çok sevdiği bir isim olduğunu dile getirerek şöyle konuştu: “Bu saldırı sadece bir kadına bir siyasetçiye değil. Bu saldırı TBMM makamına yapılmıştır. Bu saldırı Cemil Çiçek’e yapılmıştır. Meral hanım bundan zarar görmez. Ama bu bir gün siyasete girmek isteyen kadınların önünü kesici tavırlardır. Meral hanıma bunu yapanların üzerlerine yapışacak bu. Bu işe heves eden kadınların önünü kesmek için yapılmıştır.”
CHP Manisa Milletvekili Adayı Tur Yıldız Biçer ise şunları söyledi: “Hiç bir şekilde affedilemez ve kabul edilemez bir şey. Her platformda dile getiriyorum. Gerçekten de ciddi bir şekilde kadın mücadelesi denen bir şey varsa onun sonuna kadar savunucusu olacağım. Kadın, erkek önemli değil. Biz zaten cinsiyet ayrımına karşıyız. Ama kadına yapılmış olması bizi ayrıca rahatsız ediyor. Çünkü biz bu arenada kadın olarak yaşamın yüzde 50’si isek mutlaka karar mekanizmalarında yer almalı. Böyle bir makamdaki bu güne kadar emeği ile gelmiş bir siyasetçiye böyle bir şeyin yapılmasını kesinlikle kabul edilemez buluyorum ve sonuna kadar kınıyorum.”