Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama ile Kamu çalışanlarına kılıf kıyafet özgürlüğü istedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Müsteşarı Yusuf Tekin’in, Eğitim-Bir-Sen’in öğretmenlerin kılık kıyafet uygulamalarındaki değişiklik talebiyle ilgili, "Ben, kılık kıyafet konusunda sendikalara katılıyorum" dediğini hatırlatan Yalçın, "1982 model Kenan Evren yönetmeliğine isyanımıza hak veren Müsteşar Yusuf Tekin’e teşekkür ediyorum. Bütün kamu yöneticilerinden aynı yaklaşımı umuyor, kravat takma mecburiyetimize siyasilerin de karşı çıkmasını, destek vermesini bekliyoruz" dedi.
Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"Kamuda Kılık Kıyafet özgürlüğü eylemine başladığımızda "Memur-Sen’in eylemi KESK’in esaretidir" diyenler de hak verdi ve eylemimize katıldılar. Biz eylem yapıp, sivil itaatsizlik yaparken hakkımızda Valiliklere suç duyurusunda bulunanlarda zamanla özgürlükçü oldular ve destek verdiler. Eyleme uyan üyelerimiz hakkında okul idarelerine; "kravat takmayan şu kişiler hakkında ne gibi işlem yaptınız" diyen sendikalarda eylemde... Şimdi sıra; kamuda çalışanlarının kılık kıyafet özgürlüğü talebine siyasilerinde destek vermesinde.. Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum; Saçımızla, favorimizin uzunluğuyla, kazağımızın yakası, pantolonumuzun kumaşı, bıyığımızın üst dudağı ihlali ve alt dudağı taciziyle uğraşan, ayakkabımızın topuk boyuna varana kadar sınırlayan, kravat mecburiyeti ile bizi boğan yönetmeliğe ve dayatmalara hayır sesimize ses verin! Öğrencilere kıyafet serbestliği hakkının tanındığı Yeni Türkiye’de; çalışanlara ne giyeceğine karar veremeyecek kişiler muamelesi yapmayın. Neredeyse cenazesini kaldıracak insan bulunamayan Kenan Evren’in itibarıyla eş itibarı olan "Evren Yönetmeliği"nden artık kurtarın çalışanları."