Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bu ülkede sendikacılığın adam gibi yapılması lazım” dedi.
Eğitim Bir Sen tarafından düzenlenen ‘Büyük Tokat Buluşması’ Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımı ile yapıldı. Memleketi Tokat’ta coşku ile karşılanan Başkan Yalçın, sendika üyeleri ile bir araya geldi. Konuşmasında birlikten kuvvet doğar mesajı veren Başkan Yalçın, darbelerin temelinde bir araya gelememenin yattığını ifade ederek, “Bizim yaşadığımız temel sıkıntı, Türkiye’de muhafazakar camianın çoğunlukla yaşadığı, ama bu ülkenin yüzde 95’inin istinasız tamamının maruz kaldığı dayatmaların, diretmelerin ve sadak yarışlarının altında yatan temel travma, temel gerçek bizim yan yana duramamamız, kol kola giremememiz ve yüzde 11’i oluşturamamamızdan kaynaklandı. Bu ülkede yüzde 5’i oluşturmayan mahşeri cümbüşçüler yan yana girmenin bereketini ve tılsımını kavradığı için onlar konuştu biz sustuk, onlar söyledi biz sadakat yarışına girdik. Kendisi gibi düşünmeyen kendisi gibi davranmayanları ilticacı, mülteci, gerici, yobaz, bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam olarak ilan ettiler ve ötekileştirdiler. Onun için yaşadığımız temel sıkıntı son devrin İslam mazlumlarından olan mütefekkir Bediüzzamanın altını çizdiği 3 tane hikayesinde gizli idi bizim yaşadığımız travmanın reçetesiz. Bediüzzaman “üç tane biri alt alta korsanız üç yapar” demişti örgütsüz olanları kast ederek. Ama yan yana dizerseniz, kol kola takar aynı hedefe yönlendirirseniz “111 hükmündedir” diyerek sendikacılıktaki tılsımı ifade etmişti. Yan yana girmenin, kol kola durmanın bereketine işaret etmişti. Onun için yaşadığımız temel sıkıntı sadece söylenmekti, söylemek değil. Örgütsüz olanlar sadece söylenirler. Ama örgütlü olanlar dışarıda söylerler. Onun için Eğitim Bir Sen onun için Memur Sen önemli. 28 Şubat başta olmak üzere yaşadığımız temel sıkıntıların altında yatan gerçek bizim Eğitim Bir Sen’sizliğimiz, Memur Sen’sizliğimizden kaynaklandı” dedi.
“BU ÜLKEDE SENDİKACILIĞIN ADAM GİBİ YAPILMASI LAZIM”
Son 10 yıl içinde 7 darbe girişimi olduğunu, Memur Sen ailesinin dalga kıran görevi yaptığını ifade eden Başkan Yalçın, Gezi olaylarının KESK ve DİSK üzerinden manipüle edildiğini ileri sürerek, “Yine emek örgütleri orada cirit attılar, uluslararası sermayenin, faiz lobisinin bedava kumanyalarından yiyerek sokağa indiler ve Ankara’ya heyet göndererek içerisinde KESK başkanını içerisinde İsmail Hakkı Tobul vardı. Giden heyetin sunduğu 3 talep vardı. Ne demişti? ‘Kanal İstanbul olmasın, üçünü Hava Limanı olmasın, üçüncü Köprü olmasın’ Emek, ekmek, alın teri neresinde? Onun için bizim isyanımız var. Bu ülkede sendikacılığın adam gibi yapılması lazım. İş Sağlığı güvenliği toplantısında Taksim üzerinden gerginlik oluşturmaya ve hak bildirmeye çalışanlara çıkıp kürsüden ‘Kral çıplak’ deyip “sizin darbecilik ruhunuzda var diyerek sizin burada ne işiniz var millet iradesinin yanında olmanız lazım. Irgatlık sizin işiniz mi?” Dediğimizde salonu terk ettiler. Onun için doğru söylemeye devam edeceğiz. Dokuz köyden kovulsak bile doğruyu sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Peşinden 17-25 Aralık hadisesi gerçekleşti. Arada diplomasi yürüttük ve bu ülke kendi içerisinde bir daha çökertilmesin dışarıdaki odaklar bu ülkede bazı yapıları kullanamasın diye çağrıda bulunduk. Gezi’de nasıl ki mesele ağaç değil ise 17-25 Aralık’ta mesele dershane değil dedik. Olayın arka planını gördük. Olay bir tezgahlı kürsel operasyondu ve o süreçte çağrıda bulunduk hatırlarsanız. Hizmet kelimesi ‘hezimete’ cemaat kelimesi ‘cerahate’ dönüştürmeyin. Bu milletin size verdiği sempatiyi hoyratça kullanmayın, kullanılmayın diye çağrıda bulunduk. Ama hizmet kelimesi erozyona uğradı hezimete dönüştü, cemaat kelimesi aşındırıldı cerahate dönüştü” diye konuştu.
“7 HAZİRAN SEÇİMLERİNİN TÜRKİYE’NİN KIRILMA NOKTASI OLACAK”
7 Haziran seçimlerinin Türkiye’nin kırılma noktası olacağını ifade eden Başkan Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu ülke yeniden toparlanma sürecine, yeni bir Türkiye mottosu ile yeni bir yolculuğa çıkmıştır. Bu yolculuğun akim kalmaması gerekir. Başarılı olması, mağdur ve mazlumların bu anlamdaki gözlerindeki ışıltının köreltilmemesi gerekiyor. Bu bizim açımızdan son derece önemli. Bu açından eski hasımların hırsız olduğu bir ortamda Türkiye’de nelerin hangi fırıldakların çevrildiğini gören kralın çıplak olduğunu ifade eden teşkilat olarak bütün teşkilatımızın bu süreçte üzerine düşen sorumluğu yapmasını, millet iradesini, milletin kendisini yükseltmesini, bu anlamda istirham ediyorum”
Programa Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Adayları Coşkun Çakır, Celil Göçer, STK Başkanları, daire müdürüleri, okul müdürleri, eğitimciler ile çok sayıda davetli katıldı.