Bursa’da, Memur-Sen üyeleri, terörü tel’in için yürüdü.
Memur-Sen üyeleri, Şehreküstü Meydanı’nda terörü lanetlemek üzere toplandı. ’Teröre karşı tek yürek’, ’Kahrolsun PKK’ pankartlarıyla bayrak açan sendika üyeleri, sloganlar atıp basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yapıldığını ve eli kanlı terör örgütünün saldırılarını şiddetle kınayıp lanetlediklerini ifade etti.
"Terörizmin ve teröristlerin hedefi insanlıktır" diyen Şeker, "Terörü hep birlikte yenebiliriz. El ele vererek terörü çöp sepetine atabiliriz. Bunun için özgürlük-güvenlik dengesini gözeterek terörle mücadeleyi amansız bir şekilde sürdürürken, eşit vatandaşlık zemininde demokratik, sivil ve özgürlükçü bir anayasayı mutlaka hayata geçirmeliyiz. Her türlü provokasyona ve engellemeye rağmen başta doğu ve güneydoğu olmak üzere Türkiye’nin yedi bölgesinde yatırımlar artırılmalıdır" şeklinde konuştu.
Olağanüstü halle terörle etkin mücadelenin tek çare olduğunu belirten Şeker, "Askeri mücadelenin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan doğruya silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.
Slogan atan memurlara yoldan geçen vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Basın açıklamasının ardından dualar eden grup sessizce dağıldı.