Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Eğitim-Bir-Sen Osmaniye Şubesi’nin düzenlediği “Yeniden Büyük Türkiye’de Sivil Toplumun Rolü” konulu konferansa katıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Ali Yalçın, ilk olarak Eğitim-Bir-Sen’in kazanımlarını anlattı. Konuşmasında Pazar günü yapılacak genel seçime de değinen Yalçın, “Önemli bir noktadayız. 7 Haziran genel seçimleri var. Seçimden sonra hükümetin muhatabı, ilk muhatabı biziz. Yani kamu çalışanları. Üçüncü dönem toplu sözleşmesinin başlayacağı Ağustos ayında, yeni kurulan hükümetin karşısına çıkacak olan kitle olacak. 7 Haziran seçimlerini, karşımızdaki kamu işveren heyetini belirleyecek olan bir seçim olarak algılamıyor ve görmüyoruz. 7 Haziran seçimleri bu ülkede önemli bir noktadır. Bu milletin 3 tane değişim noktası vardır. Şu anda da üçüncü değişim noktasının önündeyiz. Birincisi İslam ile tanışma, müşerref olma, şeref verme dönemimizdir. Tabandan tavana hareket ettiği için bütün toplum dönüşmüş, 3 kıtada at koşturan bir medeniyet ortaya çıkmıştır. İkincisi batılılaşma serüveninin başladığı, modernleşme ve batılılaşmanın ayrıştırılamayıp, batılılaşmanın yukarıdan dayatıldığı, Camilerin ahır, eklentilerinin samanlık haline getirildiği, milletin canına ot tıkatıldığı, ezanın Türkçe’ye çevirildiği ve bu milletin anasından emdiği sütün burnundan getirildiği dönemdir. Ama bütün bunlara rağmen bu millet asli unsurunu korumuştur ve bugün bu toplum dönüştürülememiş ve hala kendi değerleri üzerinde güçlü, kadim ve bütün mazlum coğrafyaların ümidini beslediği bir toplum halinde ayakta kalmıştır. Bugün kırılma noktasıdır. Üçüncü nokta; Türkiye’nin şu anda bütün mazlum coğrafyaların gözünü diktiği, acaba bir sıkıntı olur mu diye tereddüt ettiği bir noktadayız. Türkiye yeniden Büyük Türkiye, yeni bir dünya korkusuyla kendisini dışarıya takdim ettiği, inancını ve iradesini ortaya koyduğu yeni bir sürecin eşiğindeyiz. Onun için bu sürece ilişkin 203 sivil toplum örgütünü bir araya getirerek, ortak akıl platformu olarak açıklama yaptığımızda bazı hususların altını ısrarla çizdik” dedi.
Bugüne kadar kendilerine ‘siyaset mi yapıyorsunuz’ diye soranlar olduğuna da değinen Yalçın, “Hayır, biz toplumun hafızası olan sivil toplum örgütleri olarak, bugünkü siyasi partilerin düne ilişkin duruşlarını, bugünkü konu alışlarını ve yarına ilişkin sunuşlarını değerlendirmek, onlara ilişkin doğru bulduklarımızı takdir, yanlış bulduklarımızı tenkit, doğru bildiklerimizi de teklif etmek görevimizi yerine getirmek zorundayız. Onun için ifade ediyor ve bu ülkede Kudüs’e Yahudileri girdiren, dün CHP’nin Kemal’inin ‘Kabe Arap’ın olsun, Çankaya yeter bize’ deyişinden ilham alırcasına Taksim-Kabe kıyaslamasına giren bugünün HDP’sinin Selahattin’ine; ‘Sınırlarının içinde dur, bu milletin asabını bozma, bu millet ile birlikte hareket edebilme erdemini göster, bu milleti dinleyebilme, gönlüne girebilme ferasetini göster’ deme görevini yerine getirmek, bizim en doğal görevimizdir. Artık, bir yanağına tokat vurulduğunda öbür yanağını çevir devri geride kalmıştır. Bir daha yanağımızı çevirmeyeceğiz. Bir daha bu ülkenin tokatlanmasına, örselenmesine, üniversitelerin yeniden kışlaya dönüşmesine müsaade etmeyeceğiz. Yunan tanrısı gibi çocukları cenderelere sokan Rektör dönemlerini bu ülkede kapatmış, halkı ile barışık, halkı ile birleşik, üniversitelerde insan yaşamın ve çalışma barışının sağlandığı yeni ortamlar oluşturulmuştur. Türkiye bu atmosferde geriye gitmemelidir. Bunun sağlanması noktasında Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşeni yapmak, bildiklerimizi anlatmak ve söylemek zorundayız” diye konuştu.
Yalçın, önlerinde toplu sözleşme sürecinin olduğunu ifade ederek, toplu sözleşme sürecinde Türkiye’nin bu badireyi atlattığı seçim sonrasında, bir koalisyon hükümeti değil, partilerin koalisyonu değil, seçmenin koalisyonunun bir araya geldiği güçlü bir tek parti hükümetinin olduğu bir iradeyi karşılarında görmek istediklerini ifade etti.
Toplantıya AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Vali Yardımcısı M.H.Nail Anlar, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, Memur-Sen Osmaniye Temsilcisi Mücahit Çelik, Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı Mahmut Kahraman, Memur-Sen’e bağlı sendikaların temsilcileri ile üyeleri katıldı. Toplantının sonunda Ali Yalçın’a ziyaretinin anısına Karatepe kilimi hediye edildi.