Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Kamil Furtun’a yapılan hunharca saldırıyı nefretle kınadıklarını belirterek, “Daha 2 yıl önce Gaziantep’te öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın acısı soğumadan yüreğimize bir kez daha ateş düştü. Yeter, bu son olsun artık. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını talep ediyoruz” dedi.
Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Şen, yazılı bir açıklama yaparak, Samsun’da görev yerinde öldürülen meslektaşları Op. Dr. Kamil Fortun’un acısına ve anısına hürmeten bugün iş bıraktıklarını belirtti. Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi hekimlerinden Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini anımsatan Dr. Şen, Furtun’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sağlık camiasına başsağlığı diledi. Meslektaşlarına yapılan bu hunharca saldırıyı nefretle kınadıklarını vurgulayan Şen, şöyle devam etti: “Daha 2 yıl önce Gaziantep’te öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın acısı soğumadan yüreğimize bir kez daha ateş düştü. Yeter artık diyoruz. Yeter, bu son olsun artık. Yıllarca şiddet gördük, hala görüyoruz. Acılarımız öfkeye dönüştü. Her yıl on binlerce şiddete maruz kalan sağlık çalışanları olarak hala ‘acı ile doluyuz’ demek bizi rahatlatmıyor.”
Artan şiddet olaylarından sonra sürekli olarak ilgili ve yetkili herkesi uyardıklarını, sağlıkta şiddet yasasını bir an önce çıkarmalarını istediklerini ifade eden Şen, bu taleplerinin her seferinde duymazlıktan gelindiğini dile getirerek, “Bunun için içimizi yakan her olaydan sonra uyarı eylemleri yaptık, yapacağız da” ifadesini kullandı.
Sağlıkta şiddet yasası çıkarılmayarak, şiddet ortamı hazırlandığını öne süren Dr. Şen, şunları kaydetti: “Samsun’da görev yerinde öldürülen meslektaşımız Dr. Kamil Furtun’un acısına ve anısına hürmeten bugün iş bıraktık. Buradan sesleniyorum, bugün bir günlüğüne iş bıraktık, tekrarında süresiz iş bırakacağız. Çünkü bizler hekimiyle hemşiresiyle diğer çalışanlarıyla insanız, ölümün yanında değil, yaşamın yanında tarafız.”
Mersin aile hekimleri olarak cumartesi nöbetleri için nöbete gitmeme eylemlerinin gerekçelerinden birinin de can güvenliği olduğunu belirten Şen, “Hafta arası 15-20 kişinin çalıştığı ve buna rağmen şiddete maruz kaldığımız ASM’lerde cumartesi günleri bir aile hekimi, bir hemşire nöbet tutmamız isteniyor. Buradan açıkça soruyorum, yarın bir gün cumartesi nöbetinde şiddet gören, öldürülen bir meslektaşımız olduğunda bunun hesabını kim verecek? Yine ateş düştüğü yeri mi yakacak?” diye sordu.
Dr. Şen, taleplerini ise şöyle sıraladı:
“Bizler halkımıza şiddet görmeden insanca ortamlarda sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını talep ediyoruz, yıpranma hakkımızın verilmesini talep ediyoruz, 184 sağlıkçıya şiddet ve ölüm hattının kapatılmasını talep ediyoruz.”