Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, artık seçim sürecinin geride kaldığını, olağana dönülerek, yapıcı ve olumlu siyaset anlayışının yeniden hakim olması gerektiğini belirterek, “Meclis açılır açılmaz tüm siyasi partiler, demokrasinin ve hukuk devletinin önündeki engellerin kaldırılması, yolsuzluğun, yoksulluğun önlenmesi adına el ele vermelidir” dedi.
Baro Başkanı Antmen, yazılı bir açıklama yaparak, 7 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. Sonuçların ülkeye hayırlı olmasını dileyen Antmen, seçim döneminde kamplaşmanın, kutuplaşmanın daha da arttırıldığını, tansiyonu yüksek bir propaganda sürecinin yaşandığını, ancak buna rağmen sağduyuyu elden bırakmayan halkın yüzde 85’i aşan oranlarda sandığa giderek, oyunu kullanıp demokrasinin gereğini yerine getirdiğini vurguladı.
“ŞU ANDAN İTİBAREN NEFRET DİLİ BİR KENARA BIRAKILMALIDIR”
Artık seçim sürecinin geride kaldığını, olağana dönülmesi gerektiğini dile getiren Antmen, “Yapıcı ve olumlu siyaset anlayışı yeniden hakim olmalıdır. Şu andan itibaren tüm kesimlerin birbirini anlaması gerekiyor. Tehdit ve nefret dili bir kenara bırakılmalıdır. Çıkan sonuçlar, ‘hukuk ve demokrasi işlesin ve her türlü hayat tarzı bu ülkede huzur içinde yaşasın’ mesajıdır. Bu mesajın karşılığını bulabilmesi için herkese sorumluluk düşmektedir. Ülkemiz yeni bir sürece girmiştir ve bu yeni sürecin daha barışçıl ve huzurlu bir ortamda gelişebilmesi bizlerin elindedir” ifadelerini kullandı.
Son 13 yılda yıkım ve yıpranmalar yaşandığını öne süren Antmen, bunların giderilmesi için de Meclis’e büyük görevler düştüğünü kaydetti. Anti demokratik, hukuk dışı, yargının siyasallaşmasını sağlayan, kadına şiddeti arttıran tüm hukuka aykırı yasaların değiştirilmesi için Meclis’e çağrı yapan Antmen, şunları kaydetti:
“Tüm siyasi partilerin seçim öncesi verdikleri sözleri tutabilmesi adına Meclis açılır açılmaz özellikle yargının siyasallaşmasına neden olan düzenlemeler başta olmak üzere toplumsal hayata darbe vuran, kişisel özgürlükleri kısıtlayan, kadına şiddeti artıran eğitimden sağlığa her alandaki adaletsiz, eşitliğe ve toplumsal devlet anlayışına aykırı düzenlemeleri iptal etmesini bekliyoruz. Demokrasisinin ve hukuk devletinin önündeki engellerin kaldırılması, yolsuzluğun, yoksulluğun önlenmesi adına el ele verilmelidir.”
Uzlaşma, farklılıklarla diyalog ve birlikte sorunlara çözüm üretebilme gayretinin sergilenmesini tüm siyasi partilerden beklediklerinin de altını çizen Antmen, “7 Haziran seçimleri Türkiye demokrasisi ve Anadolu halkları için bir dönüm noktası olmuştur. Demokrasi anlamında seçimler son derece olumlu sonuçlanmıştır. Önemli olan bundan sonra ülkede birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmak adına uzlaşı sağlamaktır” dedi.