Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği, artan terör olaylarını protesto etti. Memur-Sen üyeleri, terör olaylarının giderek artması üzerine teröre karşı tek ses tek yürek olunması çağrısında bulundu.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde 16 askerin şehit olması ve bugün de Iğdır’da 14 polisin şehit olması üzerine Memur-Sen Mersin İl Temsilciliği üyeleri Forum Mersin önünde toplanarak terör olaylarını protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları ile ’Şehitler ölmez vatan bölünmez’ şeklinde sloganlar atan grup, ’Terörü lanetliyoruz’, ’Teröre karşı tek ses tek yürek’ yazılı pankart açtı.
Memur-Sen Mersin İl Temsilcisi Abdullah Çelik, başta Dağlıca olmak üzere Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, şehit askerlere Allah’tan rahmet, şehit ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. Terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Çelik, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler işleyebilir. Terör ve teröristlerin hedefi insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir, birlikte yaşama irademizdir" dedi.
Acının ülkesi, dili, dini, ırkı olmadığını ifade eden Çelik, "Ağıtlar hangi dilde yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı, yürek yakıcıdır" ifadelerini kullandı. Çelik, Memur-Sen üyeleri adına açıklamasına şöyle devam etti:
"Biz büyük Memur-Sen ailesi ve sivil toplum kuruluşları olarak, bölge halkı incitilmeden terörün kökü kazınana kadar verilecek sosyal, siyasal ve askeri mücadelenin yanındayız. PKK ve diğer terör örgütlerini barışa, ateşkese değil, doğrudan silah bırakmaya, ülkemizi terk etmeye veya teslim olarak haklarında verilecek kararı beklemeye çağırıyoruz. Vatanını, milletini hain saldırılara karşı korumak için can verenleri rahmetle anıyoruz. Milletimizin birliğine, dirliğine kasteden teröristleri ve onları destekleyenleri lanetliyoruz."
Memur-Sen üyeleri, İstiklal Marşı ve şehitlerin ruhuna dualar okuduktan sonra protestoyu tamamladı.