Ünlü sanatçı Metin Şentürk, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının 1. yıldönümünde maden şehitliğini ziyaret ederek madenci yakınlarının acılarını paylaştı.
Manisa’nın Soma ilçesinde, geçen yıl yaşanan maden faciasının üzerinden bir yıl geçti. Maden şehitliğine akın eden madenci yakınları şehitler için dua ederken, şarkıcı Metin Şentürk de ailelerin acılarına ortak oldu. Mezarların başında dua eden ailelerle konuşan Şentürk, “Biz sizin acınızı dindiremeyiz ama paylaşmaya geldik. Allah sabır versin. Bu hepimizin acısı. Allah bazen bizim sevdiklerimizi bizden daha çok sever ve yanına alır. Sabredeceğiz” dedi.
“TÜRKİYE’NİN BAĞRINA DÜŞMÜŞ BİR ATEŞ”
Şentürk, bu ateşin sadece Soma’ya değil Türkiye’nin bağrına düştüğü bir ateş olduğunu belirterek şunları söyledi: “İlk günkü gibi yanmaktayız. Allah bir daha ülkemizi böyle kazalarla, böyle sorumsuzluklarla karşılaştırmasın. Bu olaydan sonra birçok önlem alındı, birçok maden kapatıldı ama keşke bu acılar yaşanmadan yapılsaydı. İnsanlarımız bunları hak etmiyor. Allah, kötü olaylardan ülkemizi, vatandaşlarımızı, annelerimizi, babalarımızı, evlatlarımızı korusun.”