Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in makam aracının iade etmesiyle ilgili, “Devlet yöneticilerinin harcama yaparken çok daha dikkat etmesi lazım. Orada kul hakkı var, kul hakkını gözetmesi lazım. Orada kaç kişinin alın teri var” dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Topçu, Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMO) tarafından düzenlenen ‘Her ayın 5’inde saat 5’te 5 çayı’ programına katıldı. Topçu’nun yanı sıra ASMMO Başkanı Mehmet Okkalı ve kadınlar sohbet programına katıldı.
Topçu, ‘Kadının toplumdaki yeri’ temalı sohbetten önce, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Topçu, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in makam aracını iade etmesine ilişkin olarak, “Gelişmekte olan ülkelerde ve inancımızdan dolayı tek bir kuruşun bile harcamaya yaparken çok dikkatli olunması gerekiyor. Çünkü her bir kuruşta alın teri var. Özellikle devlet yöneticilerinin bu konuda harcama yaparken çok daha dikkatli etmesi lazım. Orada kul hakkı var, kul hakkını gözetmesi lazım. Orada kaç kişinin alın teri var. İnsanlar çocuğuna süt götüremezken, çocuğunun cenazesini torbada taşıyarak gömmeye götürdüğü duruma sahipken veya birçok çocuğumuzun zorluklara sahip olduğu ve şu anda da 30 milyon kişinin Aile Bakanlığı’nın verdiği istatistiklere dayanarak söylüyorum, dolayı veya yardım alan kişi olduğu bir ülkede çok daha dikkatli harcamaların olması lazım. Diyanet İşleri Başkanı’nın ‘ibreti alem olsun diye iade ediyorum’ diye. Araba milletin parasıyla alındı. Milletin maaşından kesilen vergilerle alındığı için bence ibreti alem olması aslında şu anda ibreti alem; Hiç kimsenin böyle bir arabayı alıp da vicdanını sindirerek binmemesi lazım. Bir tepki verildiği için geri iade edildi. Tepki verilmeseydi ne olurdu” cevabını verdi.
Topçu parti çalışmalarına kendi arabaları ile gittiklerini özellikle vurguladı.
Asgari ücret tartışmalarına yönelik olarak ise Topçu, şunları dedi:
“Bizim beyannamemizi diğer beyannamelerden ayıran en önemli şey, sayın Genel başkanımızı konuşmasının en sonunda ‘Peki bunlara nereden kaynak bulacağız’ şeklinde dört madde halinde sıraladı. O dört maddeyi de sıraladı. Toplamda bütün bu harcamalar için 71.9 milyar liranın gerekli olduğunu söyleyerek, açıklarının kapatarak verdi AKP’nin 2011 yılı vaatlerine baktığımızda, bunları hiç birinin verdikleri sözler çerçevesinde gerçekleşmediğini söyleyebiliriz.”