Milliyetçi Hareket Partisi Bursa Milletvekili adayları, esnaf odasını ziyaret etti. Ahilik kıyafeti giyen MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili Adayı İsmet Büyükataman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesindeki bin 400 liralık asgari ücret vaadi için yönelttiği "Kaynağı nerden bulacasınız?" sorusuna, "Kaçak sarayı yaptırırken 1 katrilyon 370 trilyonu sen nereden buldun? Senin bu milletin vermiş olduğu vergilerden apardığını biz yerinde muhafaza edip bu milletin hayrına kullanacağız ve bu milletin derdine deva olacağız" dedi.
MHP’LİLER BESOB’TA
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Bursa Milletvekili adayları Kadir Koçdemir, Fevzi Zırhlıoğlu ve Selçuk Türkoğlu ile birlikte Bursa Esnaf ve Sanaatkarlar Odası’nı (BESOB) ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bulunduğu makamı politize ettiğini savunan Büyükataman, şunları söyledi:
"Biz seni oy veren insanlar olarak cumhurbaşkanı olarak oraya taşıdık. Millet sana bunun için yetki verdi. Sen şimdi kalkıp bu iş bu sisteme yürümüyor, bu gömlek bu millete dar geliyor, bu sistem değişmeli, ülkeye başkanlık sistemi gelmeli diyerek yeni bir sayfa açmaya kalkarsan bunda bir art niyet var demektir. 13 yıl boyunca bu ülkeye hizmet anlamında yapmaya arzu ettiğiniz bir şey vardı da ne engel oldu size? İstediğiniz her türlü düzenlemeyi apar topar bir şekilde istediğiniz gibi meclisten geçirdiniz. Hizmet anlamında parlamenter, demokratik mevcut sistemin engel çıkardığını bugün ifade ediyor olmak doğru değil. Bu iddialarınızda samimi değilsiniz."
"ALLAHTAN KORK"
MHP Genel Sekreteri Büyükataman, Erdoğan’ın Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesinde yer alan ve asgari ücretin bin 400 lira olması öngören seçim vaadine karşılık yönelttiği "Kaynağı nerden bulacasınız?" sorusunu da şöyle cevapladı: "Allah’tan kork! 1 katrilyon 370 trilyonu sen nereden buldun? Senin bu milletin vermiş olduğu vergilerden apardığını biz yerinde muhafaza edip bu milletin hayrına kullanacağız ve derde deva olacak. Utanmadan, sıkılmadan bugün kalkıp ’kaynağı nereden bulacaksın’ diye soruyor. Sen niye yapmadın, niye yapamadın? Niye çözüm bekleyen bu meselelerle ilgili adım atmadın? Eğer bu millete bir nebze saygın varsa çık bunu açıkla."