AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından zihinsel engellilere yönelik gerçekleştirilen etkinlikte, zihinsel engelliler ile birlikte kolbastı oynadı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’ın da Selçuk Özdağ’a eşlik ettiği kolbastı oyununda renkli görüntüler oluştu.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından il genelinde zihinsel ve bedensel engellilere yönelik etkinlikler devam ediyor. AK Parti Milletvekili Selçuk Özdağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından müdürlüğün spor salonunda zihinsel engelliler ile bir araya geldi. Selçuk Özdağ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Savaş Duman’dan etkinlikler hakkında bilgi aldı, ardından Zihinsel Engelliler Derneği’ne kayıtlı engelli gençlerin katıldığı çeşitli dans ve halk oyunlarını izledi. Selçuk Özdağ ve Savaş Duman, zihinsel engellilerin müzik eşliğindeki danslarını izlemesinin ardından zihinsel engelli gençlerle kolbastı oyununa eşlik ettiler. Kolbastı oynayan Selçuk Özdağ ve Savaş Duman zihinsel engellilerin eğlencesine ortak olurken, ortaya renkli görüntüler çıktı.
Zihinsel engellilere dans eğitimi veren Mehmet Ali Ekin, Gizem Yeşilova, Bertan Karanfil ve Elif Altungül’ü kutlayan Milletvekili Selçuk Özdağ, “Hükümet olarak engellilere gereken önemi her geçen gün üzerine koyarak vermeye çalışıyoruz. Onların hayata pozitif bakmaları için ne yapılması gerekiyorsa biz de onu yerine getirmeye çalışıyoruz. Özellikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı Gençlik merkezleri bünyesinde oluşturulan özel ekip engellilerimizle ilgili projeleri hayata geçiriyor. İnanın bende onların danslarına eşlik ederken kendimden geçtim” dedi.
Gençlik ve Spor İl Müdürü Savaş Duman ise, “Gerek zihinsel engelliler gerek farklı gruplardaki engelli çocuklarımız ve gençlerimizi 19-26 Mayıs’ta kutlayacağımız Gençlik Haftasında etkin ve katılımcı kılmak istiyoruz. İşte bunun içinde tüm birimlerimiz seferber oldu” şeklinde konuştu.
Milletvekili Özdağ, görme engellilerin yer aldığı judo takımının çalışmalarını da yerinde inceledi. Görme Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Göktaş, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Milletvekili Özdağ, sporcuların Ankara’da yapılacak olan şampiyonada derece almaları durumunda kendilerine özel yapım dizüstü bilgisayar ve Ipad ile ödüllendireceğini dile getirdi.