Dünyaca ünlü Mimar Sinan, doğum gününde unutulmadı. Büyükçekmece Belediyesi Mimar Sinan’ın en özel eserlerinden olan Büyükçekmece Kültürpark içerisinde yer alan Kervansaray’da ilçedeki sanat merkezlerinin öğrencileri tarafından hazırlanan serginin açılışını gerçekleştirdi.
Yaşadığı dönemde başmimar olan geçmişte ve günümüzde eserleriyle göz kamaştıran Mimar Sinan doğum günü olan 29 Mayıs’ta unutulmadı. Sanata ve sanatçıya büyük önem veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçede bulunan sanat merkezi öğrencilerinin bir yıllık çalışmasının birikimi olan Plastik Sanatlar Yıl Sonu Sergisi’nin açılışını gerçekleştirdi. Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde Kervansaray’da gerçekleşen sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Selami İnce ve çok sayıda vatandaş katıldı.
AMATÖR ELLERDEN PROFESYONEL SERGİ
Büyükçekmece sınırları içerisinde yer alan sanat merkezleri öğrencileri profesyonellere taş çıkaran bir sergiye imza attı. El emeği göz nuru eserler Büyükçekmece Kültürpark içerisinde yer alan Kervansaray’da sanatseverlere kapılarını açtı.
“MİMAR SİNAN’IN DOĞUNGÜNÜ’NDE SERGİYİ AÇALIM İSTEDİK”
Mimar Sinan’ın doğumgününde kendi eserlerinden olan Kervansaray’da bir yıllık çalışmanın neticesi olan serginin açılışını gerçekleştirmek istediklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, "Bu etkinlik bugün için ayrı bir anlamı ve önemi olan bir etkinliktir. Bildiğimiz için Türkiye Cumhuriyeti için, insanlık tarihi için hatta çağlar arasındaki ilişkiler açısından da önemli olan İstanbul’un Fethinin yıl dönümüdür. Aynı şekilde sanat adına da bunu destekleyen çok önemli ve anlamlı bir gün, Koca Sinan’ın bugün doğum günü. Yani Mimar Sinan’ın bugün doğum günü. Aynı zamanda kültür ve sanatla Türkiye Cumhuriyetine katkıları bulunan sanat evlerinin hazırladığı serginin açılış günü. Bu üçlem büyük bir fırsat büyük bir şans” ifadelerini kullandı.
Sergi açılışı sonrası öğretmenlere Büyükçekmece Başkan Vekilleri tarafından teşekkür belgeleri verildi. Program sonrası günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi. Sergi bir hafta boyunca sanatseverler için açık kalacak.