Gelecek nesillere daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmayı amaçlayan Kağıthaneli öğrenciler, yıl boyunca topladıkları 255 tonluk atık malzeme ile geri dönüşüme destek verdi.
Kağıthane Belediyesi Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında yıl boyunca ilçede en çok atık malzemeyi toplayarak geri dönüşüme kazandıran en çevreci okulları ve öğrencileri ödüllendirdi. Kağıthane Hasbahçe’de düzenlenen etkinliğe Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
KAĞITHANELİ ÖĞRENCİLERDEN GERİ DÖNÜŞÜME DEV DESTEK
Doğal mirası koruyup atık malzemeleri doğaya yeniden kazandırmak isteyen Kağıthaneli çocuklar geri dönüşüme 255 tonluk destek verdi. Yıl boyunca okulda bulunan geri dönüşüm kumbaralarında atık malzeme biriktiren öğrenciler, Dünya Çevre Günün’de Başkan Fazlı Kılıç tarafından ödüllendirildi.
"GERİ DÖNÜŞÜME KATKI SUNAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM"
Bir yıl boyunca okullarda geri dönüşüm çalışmaları yapıldığını ifade eden Başkan Fazlı Kılıç, “Hayvan sevgisi , doğa sevgisi ile ilgili çalımalar tiyatrolar oyunlar çocuklarımıza okullarda sergiledik. Çocuklarımız geri dönüşüm çalışmalarının içerisine katıldılar. Ambalaj malzemelerini, plastikleri, pilleri, atık yağları ve atıkları ayrı topladılar çalışmalar boyunca. Bu çalışmayla toprağı, ağaçları suyu koruma alışkanlığında edinmiş oldular. Bugünde bu konuda başarılı olan okul ve öğrencilerimize ödüllerimizi verdik. Çocuklarımıza ve okullarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
ÇOCUKLARDAN GERİ DÖNÜŞÜME ÖRNEK DAVRANIŞ
Geri dönüşümün kendisi için çok önemli olduğunu belirten minik atık avcısı, Yasin Yağız Duman, “Atık pil toplayarak katkı sundum ben dönüşüme. Atık pillerin içinde zararlı şeyler vardır. Geri dönüşüm kutularına atılmalılar bu yüzden. Atık piller toprağa , yeşil alanlara ve doğaya çok zarar verir” dedi.
Hayvanlar zarar görmesin diye geri dönüşümün gerekli olduğunu söyleyen Alper Güler isimli öğrenci ise, “ insanlar zararlı maddeleri çöpe atıyorlar. Ayrıştırmıyorlar. Bende katkı olsun diye atık yağ topladım. Atıkları yere atmasın insanlar atık kutusuna atsınlar” diye konuştu.
Etkinlik süresince çeşitli tiyatro oyunları ve sunumlarla etkinliğe katılan miniklere geri dönüşümün önemi anlatıldı.