Moldova Gökoğuz Yeri’nde hizmet veren Mustafa Kemal Atatürk Vulkaneşti Bölge Hastanesi’ne temin edilen fakoemülsifikasyon cihazı ile katarakt başta olmak üzere çok sayıda oftalmoloji ameliyatı gerçekleştiriliyor.
TİKA’nın destekleriyle 2009 yılında yenilenen ve “Mustafa Kemal Atatürk” adı verilen Vulkaneşti Bölge Hastanesi’nin halihazırda hem Vulkaneşti hem de Kahul bölgelerine göz sağlığı alanında hizmet sağlayan tek cerrahi kliğine hibe dilen modern fakoemülsifikasyon cihazı ile pek çok hastalığın tedavisi mümkün olacak. 2010-2014 yılları istatistiklerine göre yılda ortalama 450 hastaya cerrahi müdahalede bulunulan kliğinin modernizasyonu ile çok daha fazla sayıda hastaya dünya standartlarında hizmet sunulması bekleniyor.
Vulkaneşti Bölge Hastanesi Göz Cerrahisi Kliği’nin faaliyetlerinden sorumlu Uzman Hekim Veaceslav Uzunov, modern göz ameliyatı teknikleri üzerinde Türkiye’de katıldığı eğitim programının kendisine alanındaki güncel gelişmeleri uygulamalı olarak tecrübe etme imkanı sağladığını ve başhekimliğe modern bir cihaz alınması yönünde talepte bulunduğunu belirterek, tecrübelerini uygulamaya geçirebilmesine olanak sağladığı için Gökoğuz Yeri halkı adına TİKA’ya ve Türkiye’ye teşekkür etti.
TİKA tarafından hibe edilen fakoemülsifikasyon cihazı ile Gökoğuz Yeri’nde modern standartlarda ameliyat yapılabilen tek göz cerrahi kliniği olarak kayda geçen merkez, Moldova genelinde ise Kişinev ve Beltz’teki kliniklerle beraber eşdeğer standartlarda hizmet sağlayabilen üçüncü merkez olacak.