Muş Valiliği, Varto’da biri asker iki kişiden haber alınamamasına yönelik yazılı bir açıklama yaptı.
Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, “19 Mayıs 2015 tarihinde saat 13.30 sıralarında Ankara Türksat Genel Müdürlüğünde görevli yetkililer tarafından, saha çalışmasına çıkan bir personele ulaşılamadığı ve kendisinden bilgi alınamadığı İl Jandarma Komutanlığımıza bildirilmiştir. Ayrıca, bu personelin yanında personelin çocukluk arkadaşı olan bir Uzman Onbaşının da bulunduğu öğrenilmiştir" denildi.
Açıklamada, "Yapılan çalışmalarda; şahısların 18 Mayıs 2015 tarihinde Erzurum’un Hınıs ilçesinden Muş kırsalına saha çalışması yapmak maksadıyla 25 AV 528 plakalı araç ile hareket ettikleri ve bir daha kendilerinden haber alınamadığının tespit edildiği" ifade edildi.
Uzman Onbaşının Mardin’den izinli olarak Erzurum iline geldiği ve çocukluk arkadaşı Türksat görevlisi ile kırsalda radyolink saha çalışmasına katıldığının anlaşıldığı belirtilerek şöyle denildi: "Şahısların, terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılmış olabilecekleri değerlendirilmekte olup, ilimiz genelinde bulunmalarına yönelik her türlü arama-tarama ve yol kontrolü faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.”