29 Mart Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yapacağı önseçime İstanbul 2’nci Bölgeden Aday Adayı olarak katılan Mustafa Sarıgül, CHP seçmenine önseçimde oy kullanmaları yönünde çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, "Biliyoruz ki geçmişte Cumhuriyet Halk Parti’mizin en başarılı olduğu dönemler önseçim yapılan dönemlerdir" dedi.
7 Haziran seçimleri doğrultusunda çalışmalarına devam eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 29 Mart Pazar günü 39 ilçede belirlenen farklı okullarda 66 bin seçmenin oy kullanacağı bir önseçim yapacak. Önseçime İstanbul 2’nci bölgeden toplam 144 aday adayı katılacak. Önseçim sonrası İstanbul 2’nci bölgeden 27 milletvekili adayı belirlenecek.
Yapılacak olan önseçime İstanbul 2’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı olarak katılacak olan Mustafa Sarıgül, Şişli’de bulunan seçim bürosunda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Sarıgül, “29 Mart Pazar günü ülkemizde bir demokrasi bayramı yaşanacak. Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) hiç kimsenin almadığı bir kararla önseçimi yani sandığı partili arkadaşlarımızın önüne getirdi. Bu kararı alan ve kendisi de bu seçime girerek büyük bir olgunluk gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.
“ÖNSEÇİM YAPILAN DÖNEMLER, CHP’NİN BAŞARILI OLDUĞU DÖNEMLERDİR”
Önseçimin önemini dile getiren Sarıgül, ”Önseçim demokrasidir, önseçim özgürlüktür, önseçim barıştır. Önseçim sokakların, mahallerin sesini parlamentoya yansımasıdır. Önseçim kararının ne kadar isabetli olduğunu bir aydır devam eden önseçim çalışmalarında mahallelerimizde, sokaklarımızda, evlerimizde görüyorum. Bütün aday arkadaşlarımız bu bir aylık süre içerisinde partili arkadaşlarımızla buluşma, partili arkadaşlarımızla konuşma ve dertleşme imkanı buldular. Partimize kayıtlı üyelerimiz bu çalışma esnasında görüşlerini, düşüncelerini önerilerini rahatlıkla dile getirdiler. Önseçim süreci demokratik bir olgunluk içerisinde centilmence gerçekleşti. En büyük arzumuz partili arkadaşlarımızdaki heyecanın yurttaşlarımıza ulaşmasıdır. Biliyoruz ki geçmişte Cumhuriyet Halk Parti’mizin en başarılı olduğu dönemler önseçim yapılan dönemlerdir. Bu seferde önseçimini 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ne önemli ölçüde güç katacağına inanıyorum” diye konuştu.
“11 BİN VATANDAŞIMA TELEFONLA ULAŞMA İMKANI BULDUM”
Sarıgül, “Önseçim kampanyamız boyunca 2’nci bölgede 12 ilçe de yaklaşık olarak 250 toplantı yaptık. Binlerce partili arkadaşlarımızla yüz yüze görüştük. Ortalama her gün çok sayıda yaptığım telefon görüşmesiyle yaklaşık olarak 11 bin yurttaşıma telefonla ulaşma imkanı buldum. Bin 250 gönüllü arkadaşımız 30 bin eve giderek düşüncelerimizi anlatan mektuplarımızı partili arkadaşlarımızla buluşturdu. Gönüllü arkadaşlarımız partili arkadaşlarımıza, yurttaşlarımıza ulaşmaya özen gösterdiler ve 200 arkadaşımız telefon başında partili arkadaşımızın görüşlerini, düşüncelerini aldı. Alınan görüş ve düşünceler genel seçim öncesi başlatılan kampanyada bizim için son derece önemli olacak. Diğer aday adayı arkadaşlarımızda aynı ölçüde çalışmalara devam ettiler. Ben bir kez daha 2’nci bölgeden aday adayı olan arkadaşlarımıza Pazar günü yapılacak önseçimde başarılar diliyorum” dedi.
“CHP’Lİ YURTTAŞLARIMIZI SANDIĞA BEKLİYORUZ”
Partili arkadaşlarımızın 29 Mart Pazar günü yapılacak olan önseçime katılmalarını isteyen Sarıgül, “Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarımız 29 Mart Pazar günü sandığa giderek milletvekili adaylarını özgürce belirleyecekler. Bütün partili arkadaşlarımızdan ricam lütfen önümüzdeki Pazar günü yapılacak olan önseçim için sandığa gidin ve demokratik katılımcı seçme ve seçilme hakkınızı en güzel şekilde kullanın. Partimize güç katacak ve Cumhuriyet Halk Partimizi bütün platformlarda en iyi şekilde temsil edecek, partimizi yurttaşlarımızla buluşturacak adayları önseçimle partili arkadaşlarımız belirleyecekler. Partili arkadaşlarımızın en doğru kararı vereceklerine inanıyorum” dedi.
“Cumhuriyet Halk Parti’mizin önseçimden büyük bir başarı ile çıkacağına inanıyorum” diyen Mustafa Sarıgül, “Sonuç olarak seçimde kim kazanırsa kazansın Pazar günü önseçimde kazanan demokrasi olacaktır, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Ak Parti iktidarı ülkeyi her alanda sıkıntılara sokmaya ne yazık ki devam ediyor. Toplum Ak Parti’den bıkmıştır. Vatandaşlarımız Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına hazırdır. Yeter ki önseçimde üyelerimizle yakaladığımız heyecanı hiç kaybetmeden 7 Haziran’a dek hiç bıkmadan sıkılmadan sürekli çalışarak bu heyecanı bütün yurttaşlarımızla buluşturalım. Ben önseçimde olan heyecanın 7 Haziran’a kadar devam edecektir ve birkez daha demokratik olgunluğu gösteren, bir kez daha ricam Pazar günü sandığa gitmelerini Cumhuriyet Halk Partisini en iyi şekilde temsil edecek adayları belirlemelerini istiyorum. Bu önseçimin partimize, demokrasimize ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
“PROBLEMLERİN TEMELİNDE BİRŞEY YOKTUR”
Aile içerisinde zaman zaman sorunlar, problemler olabileceğini söyleyen Sarıgül, “Yönetim anlayışıyla ilgili sıkıntılar olabilir. Biz bu sıkıntılar çok aştık ve biz bu sıkıntıları geride bıraktık. Bütün belediye başkanımız ve arkadaşlarımız tam bir olgunluk içerisinde 7 Haziran seçimlerine en güzel şekilde hazırlanıyoruz. Benim en büyük arzum yerel yönetimlerdeki Şişli modelini en güzel şekilde devam etmesi ve Cumhuriyet Halk Parti’mizin de yaklaşan seçimlerde büyük bir başarı ile iktidar olmasını istiyorum. O nedenle sorunlar problemler zaman zaman yaşanabilir ama temelde bu sorunların özünde temelinde çok fazla bir şey yoktur. Hepimizin amacı demokratik olgunlukta 7 Haziran seçimlerine hazırlanmaktır” ifadelerini kullandı.