Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nde sahne alan Mustafa Yıldızdoğan, seslendirdiği memleket ve kahramanlık türküleriyle vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Mustafa Yıldızdoğan, "Gençlere temiz bir siyaset bırakamadığımız için özür dilerim" dedi.
Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) tarafından dört kez dünyanın en iyi festivali seçilen ve bu yıl 17’ncisi düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin 5’inci gününde memleket ve kahramanlık türküleriyle tanınan Mustafa Yıldızdoğan sahne aldı.
15 Temmuz darbe girişimi ve Türkiye’de OHAL ilan edilmesinin ardından başlatılan Demokrasi Nöbetleri’nde meydanlarda sürekli dinletilen ’Türkiyem’ türküsü, festival kapsamında Mustafa Yıldızdoğan yorumuyla Büyükçekmece’de yankılandı. Türkiye’nin yaşadığı zorlu süreçte festivali iptal etmeyerek devam kararı alan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, etkinliklere katılarak vatandaşların coşkusuna ortak oldu.
"Demokrasi nöbetleri ebediyen devam edecektir"
Ünlü türkücü Mustafa Yıldızdoğan’a çiçek ve plaket takdimi sırasında konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "Mustafa Yıldızdoğan sanatçımızın söylediklerini gayet ince ince ortaya koymak zorundayız. Sevgili Büyükçekmece ailem Demokrasi Nöbetleri devam etmiyor mu? Bizim Demokrasi Nöbetimiz insan hak ve özgürlükleri üzerine kurulu, laik ilke ve kitapların üzerine kurulu  ve özellikle bu cennet vatanı bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkeleri üzerine kuruludur. Bu nöbetlerimiz ebediyen devam edecektir. Hiçbir güç Allah’tan başka milletin önüne, milletin gücünün üzerine geçemez" dedi.
Mustafa Yıldızdoğan gençlerden özür diledi
Büyükçekmece’de memleket ve kahramanlık türküleriyle duygusal anların yaşanmasına neden olan ünlü sanatçı Mustafa Yıldızdoğan, "Ülkemiz için 15 Temmuz bir kırılma noktası, bir dönüm noktasıydı. Geçmiş olsun, Rabbim bu geceyi bir daha yaşatmasın. Yaşı 20 olan, 25 olan genç kardeşlerime söylüyorum. 30 yıldır bu mikrofon eline, cennet vatanımın cennet köşelerinde, ay yıldızlı bayrağın dalgalandığı dünyanın bütün ülkelerinde vatan aşkını ortaya koymaya çalışıyoruz.  Sizlere güzel bir Türkiye bırakamadığımızdan dolayı genç kardeşlerimden özür diliyorum. Sizlere güzel ve tertemiz bir siyaset bırakamadığımızdan dolayı, tertemiz bir hakkaniyet, adalet bırakamadığımızdan dolayı genç kardeşlerim hepinizden özür diliyorum" diye konuştu.
Yer yer duygusal anların yaşandığı festivalin 5’inci günü plaket ve çiçek takdimiyle sona erdi.