Ailesinin Diyarbakır Valiliği’nden talebi üzerine Dicle Üniversitesi’nden gelen iki profesörün Mutlu Kaya’yı muayene ettiği öğrenildi. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Murat Kanğın, Mutlu için gereken her şeyin yapıldığını belirterek, cihaza bağlı olduğunu ancak zaman zaman nefes aldığını ve gözlerini açıp, kapadığını vurguladı.
Bir ses yarışmasında ünlenen ve yaşadığı Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki ablasının evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanan Mutlu Kaya’nın, tedavisi sürerken, Dicle Üniversitesi’nden iki profesörün gelip Mutlu Kaya’yı yoğun bakımda muayene ettiği belirtildi. Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Uzm. Dr. Murat Kanğın, ailenin başka yerlerden hocaların da gelip hastalarını görmesi için kaymakamlıktan talepte bulunduğunu belirterek, "Bizim böyle bir talebimiz olmadı. Ancak herhangi bir hocamız gelip hastamızı görmek isterse seve seve kabul ederiz. Ailenin talebini kaymakamlık valiliğe bildirmiş. Valilik de Dicle Üniversitesi ile temasa geçmiş. Bunun üzerine iki hocamız dün gelip hastayı değerlendirmişler. Ancak, ‘Gereken her şeyin yapıldığını ve yapılacak bir şeyin olmadığını’ söyleyip, gitmişler" dedi.
Mutlu’nun son durumuna ilişkin de bilgi veren Kanğın, "Durumunda henüz bir değişiklik yok. Ancak makineye bağlı ama zaman zaman makineden bağımsız nefes alıp veriyor. Belli aralıklarla da gözlerini açıp kapatıyor" diye konuştu.