Tokat’ın Niksar ilçesinde vatandaşlar “Şehide Saygı, Teröre Lanet” yürüyüşünde bir araya geldi.
Niksar Ülkü Ocağı tarafından organize edilen “Şehide Saygı, Teröre lanet” yürüyüşünde genç yaşlı yüzlerce kişi terör örgütü aleyhine slogan atıp lanetlediler.
Keşfi Meydanı’nda toplanan vatandaşlar Kur’an’ı Kerim tilaveti okundu, şehitlere Allah’tan rahmet dilendi. Daha sonra kısa bir konuşma yapan Niksar Ülkü Ocağı Başkanı Hüseyin Gündoğdu; “Bugün birlik günüdür, bugün teröre lanet okuma günüdür. Bugün şehitlerimize sahip çıkma günüdür, bugün haykıra haykıra bağırmanın yeri göğü inleterek Türk’ün gücünü göstermenin günüdür. Bugün şehit anasına, babasına, çocuğuna, yakınlarına destek olma günüdür. Bugün sabrın bittiği yerde kızılca kıyamet kopar demenin günüdür. Bugün ay yıldızlı bayrağın altında toplanma günüdür. Aslında söylenecek çok söz var fakat, söyleyeceklerimizi dişlerimizin arasında sıkıyoruz. Bugün sadece terörü lanetliyoruz, şehitlerimize dua ediyoruz” dedi.
Başkan Gündoğdu’nun konuşmasının ardından genci yaşlısı yüzlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Fatih Sultan Mehmet Caddesi boyunca yürüyüşe geçti. Kalabalık daha sonra Şehit Mahmut Güler Polis Karakolu önünde bir süre durarak, terörü lanetleyen sloganlar attı. Ülkü Ocağı Başkanı Hüseyin Gündoğdu nöbet tutan polis memuruna sarıldıktan sonra kendisine Türk bayrağı hediye etti. Cumhuriyet Caddesi boyunca yürüyüşüne devam eden kalabalık, İlçe Jandarma Komutanlığı’na geçerek burada görevli bir personele Türk bayrağına sarılı Kur’an’ı Kerim hediye ederek yalnız olmadıklarını ifade etti.
Kalabalık gurup burada saygı duruşunda bulunup hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra, “Her Türk asker doğar”, “Askere polise uzanan eller kırılsın”, “Kahrolsun PKK”, “Vatan sana canım feda” şeklinde sloganlar atarak ve tekbirler getirerek Petrol Meydanı ve Cahit Külebi Caddesi boyunca devam ederek Keşfi Meydanı’nda yürüyüşü noktaladı.
Olaysız şekilde tamamlanan yürüyüşün ardından Ülkü Ocağı Başkanı Hüseyin Gündoğdu, böyle anlamlı bir organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayarak yürüyüşe katılan herkese teşekkür etti.