Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) 59’uncu kuruluş yıl dönümü kutlandı.
ODTÜ’nün 59. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ve diğer yetkililer katıldı. Prof. Dr. Acar yaptığı konuşmada, ODTÜ’de teknoloji geliştirmede, bilgi transferinde ve sanayi işbirliğinde başarılı bir yıl geçirdiklerini belirterek, ODTÜ Teknokent’in teknoloji ürünleri ihracatının 140 milyon dolara ulaştığını kaydetti. Rektör Prof. Dr. Acar, "Üniversitemizin başarı temelinde nitelikli insanları bünyesine çekebilme ve ODTÜ ortamında üretken kılma var. Toplumun en başarılı öğrencilerini, en nitelikli akademik ve idari personelini ODTÜ’ye getiren ve her yıl artan başarılarla üniversitemizi ileriye taşımalarını sağlayan kaynaklarımız arasında en önemlisi, kurumsal değerlerimiz ve kültürümüzdür. Rasyonel düşmüştü, etik değerleri, sorumluluğu, yaratıcılığı-yenilikçiliği öne çıkaran, sürekli olarak sorgulamayı ve daha iyi arama çabalarını destekleyen ODTÜ ortamıdır" dedi.
Üniversitelerin temel özgürlüklere, evrensel demokratik değerlere ve bilimsel düşünceye sahip çıkması, verdikleri eğitim, yaptıkları bilimsel araştırmalar, geliştirdikleri teknolojiler kadar öncelikli ve gerekli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Acar, şunları kaydetti:
"Orta Doğu Teknik Üniversitesi kurulduğu tarihten bu yana ülkemizde laikliği, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve temel özgürlükleri, kadın-erkek eşitliği gibi çağdaş, evrensel ve demokratik değerleri savunmayı bir görev olarak benimsemiştir."
Prof. Dr. İonna Kuçuradi ise, Rektör Acar’a ve ODTÜ Senatosu’na teşekkür etti. Törende ODTÜ Senato Özel Ödülü’nü Prof. Dr. İonna Kuçuradi, ODTÜ Üstün Hizmet Ödülü’nü Özgen Acar ve Murad Bayar, ODTÜ Takdir Ödülü’nü ise Elvin İlyasoğlu, Prof. Dr. Seza Özen ve Himmet Şahin aldı. Ayrıca uzun yıllar ODTÜ’de görev yapmış olanlara da plaket verildi.