Bursa’da seçim çalışmalarına devam eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gemlik’te Ali Kütük Orta Okulu’nu hizmete açtı. Gençlere seslenen Müezzinoğlu, “Sevgili gençler, öz değerleriniz, öz saygınız ve öz güveniniz olsun” dedi.
Gemlik’teki hayırsever iş adamı Ali Kütük’ün yaptırdığı ortaokul açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, öğrencileri başarılı olmaları için nasihatlerde bulundu. Türkiye’nin her yaşta bir milyondan fazla çocuğu ve genci olduğunu ifade eden Müezzinoğlu, “Bize de düşen gerek yerel yönetimler, gerek merkezi iktidar ve gerekse Türkiye’nin önde gelen iş adamları olarak bu bir milyon gence değer vermek ve onların geleceğe ait vizyonlarına değer katmaktır. Daha iyi mekanlarda, daha iyi imkanlarla, daha özgür düşünebilecekleri ve üretebilecekleri alanları onlara sunmak bizim görevimizdir. Onları kontrol eden onları kalıplara sokan değil, onları tam aksine hür düşünen, fikirlerini uygulayabilen noktaya taşıyabilelim. Gençlerle bir arada olduğumda hep söylediğim bir nasihat var. Buradan tekrar gençlerimize seslenmek istiyorum. Sevgili gençler! Öz değerleriniz olsun. Öz saygınız olsun. Öz güveniniz olsun. Öz güveniniz, öz saygınız ve öz değerleriniz varsa hiç tereddüdünüz olmasın ki Ali Kütük gibi başarılı olursunuz” dedi.
“GENÇLERE GÜVENİYORUZ”
Türkiye’nin geleceği bugünden daha güzel olacağına inandığını ifade eden Müezzinoğlu, “İnanıyorum ki gençlerimizin vizyonu, üretkenliği ile milli ve manevi değerlere sahip çıkması bizi bu yolda başarıya taşıyacaktır. Gençlerimizin ay yıldızlı bayrağı göklerde daha güçlü dalgalanması için en iyisini yapmak için gayret göstereceğine gönülden inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Hayırsever işadamı Ali Kütük ve çok sayıdaki davetliyle beraber dualar eşliğinde okulun kurdelesini kesti.