Siirt’in Eruh ilçesi Bağgöze köyü muhtarı ve aynı zamanda korucu olan Mustafa Turhan’ın yakınları, yaşanan cinayetin bir an önce aydınlatılmasını istiyor.
İki gün önce Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal’ı evinde misafir eden Bağgöze köyü muhtarı Mustafa Turhan, dün yol kenarında öldürülmüş halde bulundu. Siirt Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından morgdan alınan cenaze köyde toprağa verildi. Muhtar Turhan için köyde taziye çadırı kuruldu.
Muhtar Turhan’ın yeğeni Harun Kayran, dayısının hiçbir husumetinin bulunmadığını belirterek, "Dayımın vurulduğu haberini aldığımda olayın yaşandığı yere geldim. Bir arabayla buraya geldim. Cenazeyi almışlardı. Ama olay yeri inceleme ekipleri jandarma ile birlikte olay yerinde araştırma yapıyordu. Burada bir tane ehliyet buldular. Kimseyi suçlamıyoruz. Ancak dayımın bir an önce kimler tarafından öldürüldüğü bulunsun" dedi.
Mustafa Turhan’ın amcası Kemal Turhan da yeğeninin bu bölgenin tanınmış ailelerinde ve hiçbir kimseyle de husumeti olmadığını söyledi. Kemal Turhan, "Mustafa yeğenim oluyor. Kesinlikle düşmanı yoktu. Bir cinayete kurban gitti. Binan önce cinayetin açığa çıkarılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Mustafa Turhan’ın öldürülmeden bir gün önce birlikte olduğunu aktaran Feremez Kaya ise şunları söyledi:
"Mustafa Turhan öldürülmeden önce gece saat 00.30’a kadar 4 arkadaşla birlikteydik. Hepimizi tek tek evine bıraktı. 20 dakika sonra kendisini aradığımızda ulaşamadık. Sabah saatlerinde cinayete kurban gittiğini öğrendik. Olay yanlış aksettirildi. Bu çok karanlık bir olaydır. Olay aydınlatılmamış. Bunun üzerine gidilmesini istiyoruz."
Turhan’ın uzun namlulu silahla öldürüldüğü öğrenildi.