Sivas’ın Yıldızeli ilçesinde bir otomobilin gölete uçması sonucunda aynı aileden 5 kişinin ölümüne neden olan yol, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü (DSİ) tarafından 6 gün sonra trafiğe kapatıldı.
Yıldızeli ilçesi Çağlayan Göleti’nde otomobilin gölete uçması sonucunda 2’si çocuk 5 kişi otomobilin içerisinde hayatını kaybetmişti. Yaşanan tartışmalı olayın ardından geçtiğimiz Cuma günü Yıldızeli Kaymakamlığı tarafından ilçe sınırları içerisinde yapılan ve yapımına devam edilen çalışmaların bulunduğu yerlerde can ve mal kaybına neden olmamak üzere uyarı levhası ve güvenlik tedbirlerinin alınması ve kendilerine bilgi verilmesini isteyen resmi bir yazı yazıldı. Aynı gün DSİ 19’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından yolun kendi sorumluluklarında olmadığını ve meydana gelen olayla ilgilerinin olmadığını belirten bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamanın ardından ise İl Özel İdaresi konu ile ilgili açıklama yaparak gölet çalışması nedeniyle yolun 2013 yılında yeni yol yapılması şartıyla DSİ Bölge Müdürlüğü’ne devredildiği açıklandı. Ayrıca İl Özel İdaresi tarafından 4 Eylül 2014 tarihinde DSİ 19’uncu Bölge Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazıda kazanın yaşandığı yolun kendilerine devredildiği ve buralarda yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluktan ise DSİ’nin sorumlu olacağını belirtildi. Üzücü kazanın yaşanmasının ardından söz konusu yol üzerinde kurumlar birbirini suçlamış ve yol kapatılmamıştı.
Kurumların yapmış oldukları karşılıklı açıklamaların ardından DSİ 19’uncu Bölge Müdürlüğü tarafından kazanın yaşandığı yolun girişine toprak yığıldı. Işıklandırma ve uyarıcı levha konularak yol trafiğe kapatıldı.