Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Çarşamba Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nde Mehmet Tulazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu yapımının protokol imza töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın katılımı ile yapıldı.
OMÜ Rektörlük binasında gerçekleşen imza törenine Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, hayırseverler Mustafa Kemal Güneşdoğdu ve Tülay Ulusoy katıldı. Çarşamba ilçesindeki Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü içerisine 1 yıl içerisinde yapılacak olan Mehmet Tulazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu’nın yapım protokolüne Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tanık olarak imza attı.
İmzalanan protokol sonrası konuşan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, “Çarşamba ilçemizde Mustafa Kemal Güneşdoğdu Kampüsü’nü hayırseverimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu başlattı. Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ın işbirliği ile orada Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi derken, Toplum ve İnsan Bilimleri Fakültesi şuanda yemekhanesi, kantini ve Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın talimatları ile öğrenci yurdunun inşaatı ile bir kampüs oluştu. Adalet Meslek Yüksekokulumuz da aynı kampüste eğitim görmekte. Adalet Meslek Yüksekokulumuzun kendine ait bir binası yoktu. Hukuk Fakültesi’nin içerisinde eğitimine devam ediyordu. Hayırseverimiz Tülay Ulusoy, aynı kampüste babasının ismini taşıyacak olan Adalet Meslek Yüksekokulu için bir bina yapımını üstlendi. Bu bina Adalet Meslek Yüksekokulu yanında diğer bazı programlara da hizmet edecek. Bu proje ile birlikte tüm bölümlerin binası olan, yurdu olan, sosyal alanları olan bir kampüs oluşmuş olacak. Bu kampüs 3 fakültesi, 2 meslek yüksekokulu ile yıllarca kanunla kurulan bir üniversite müvessini oluşturuyor. Özellikle Çarşambalı hayırseverlerimiz Mustafa Kemal Güneşdoğdu ve Tülay Ulusoy’a teşekkür ediyorum. Bunun tüm insanlarımıza örnek olmasını da temenni ediyorum. Adalet Meslek Yüksekokulumuz yeni binasına taşınır taşınmaz ismi de Mehmet Tulazoğlu Adalet Meslek Yüksekokulu olacak. O konuda üniversite taahhüdünü imzasıyla ortaya koydu” dedi.
Ondokuz Mayıs Lisesi’nde okuduğunu belirten hayırsever Tülay Ulusoy, “Hazır afta çıkmışken yarım kalan hukuk okulumu bitirmiş olurum. 2 sene okudum. 2 sene daha okursam okulun en yaşlı talebesi olarak bitiririm herhalde” diye konuştu.
Tülay Ulusoy’un ‘yaşlı talebe’ sözleri üzerine Bakan Kılıç, “Yaşlı değil, ‘kıdemli’ olursunuz” dedi.